12400F işlemci çok ısınıyor

Oguzkaan0

Centipat
Daha fazla  
Intel i5-12400F işlemci OCCT testini başlattığım gibi 95 100 derecelere çıkıyor bilgisayar bugün alındı ekran kartı 4060.

Kasa ve işlemci soğutucu bilgisi olmasada aynı işlemciyi kullanan biri olarak;

Ag400 hava soğutması aldım ve lga 1700 e uygun braket aldım şimdi ısılar Max 61 i görüyor öyle diyeyim ve kasanın durduğu yerde önemli kasanın hava akışıda önemli benim kasam aşağıda kapalı bir yerde kalıyordu yukarı alınca sıcaklıkları baya farketti.

İşlemci soğutucusu bir numaralı sebeptir. Hazır sistemin bileşenleri arasında ayrıca bir soğutucu modeli belirtilmediyse stok soğutucu vardır. O da hem gürültülü hem de yetersiz soğutma performansı var demektir.

Hocam OCCT testi zaten işlemciyi sonuna kadar kullanıyor. Yani siz ne yaparsanız yapın, hangi uygulamayı kullanırsanız kullanın, OCCT testinde ki kadar işlemciyi zorlayamazsınız. Testin amacı; işlemci en son noktasına ramak kalmasına rağmen hala stabil çalışıyor mu? Eğer stabil ise sorun yok, stabil değilse ısıyı düşürmek için sıvı soğutma, kasaya ek fan, daha geniş kasa gibi seçeneklere bakabilirsiniz.

macun sürülmemiş olabilir mi acaba aklıma o geldi

bilmiyorum yapılan testlerde en fazla 80 dereceleri görüyordu

Macun sürülmemiş olabilir mi acaba aklıma o geldi

Bilmiyorum yapılan testlerde en fazla 80 dereceleri görüyordu

Stok fan kendinden macunlu gelir, sistemin oyundaki sıcaklık değerlerini Afterburner ile gözlemleyin muhtemelen daha düşüktür, kaldı ki hem Intel 11. nesilden itibaren ısınma konusunda başı dertte bir marka hem de stok Intel soğutucular şekillerinin değişmesi dışında halen yetersiz. Havanın ısındığı şu günlerde stok fan ile OCCT testinte bu sıcaklıklara geliyor olması şaşırtmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…