12400F + RTX3080 sistem 650 watt PSU ile sağlıklı çalışır mı?

furkandn

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
paramedik
RTX 3060 model kartımı satıp ikinci el RTX 3080 satın almayı düşünüyorum. Kasa kesinlikle değiştirmem gerekecek ama PSU yeterli mi?
Not: 2K monitör kullandığım için 3060'tan memnun değilim o yüzden değiştireceğim. 5000 serisine kadar idare etmesi yeterli.

@furkandn @EfeAkkaya

Dosya Ekleri

• PC.png
    PC.png
    83,3 KB · Görüntüleme: 27
RTX 3060 model kartımı satıp ikinci el RTX 3080 satın almayı düşünüyorum. Kasa kesinlikle değiştirmem gerekecek ama PSU yeterli mi?
Not: 2K monitör kullandığım için 3060'tan memnun değilim o yüzden değiştireceğim. 5000 serisine kadar idare etmesi yeterli.

@furkandn @EfeAkkaya

Benim sistemim de 7600X ve 3080 var 750W PSU kullanırken 1-2 kere bilgisayarımın kapandığı olmuştu 850W PSU'ya geçince düzelmişti 650W PSU'nun yeterli olacağını pek düşünmüyorum.

Benim sistemim de 7600X ve 3080 var 750W PSU kullanırken 1-2 kere bilgisayarımın kapandığı olmuştu 850W PSU'ya geçince düzelmişti 650W PSU'nun yeterli olacağını pek düşünmüyorum.

Ryzen 5 7600X, 105 watt TDP'ye ve 142 watt ppt sınırına sahiptir. Adlı bir yazı buldum benim işlemcim sadece 65watt tüketiyor etkisi olabilir mi?

@furkandn @EfeAkkaya
Hocam bir süre idare eder ama ilerde PSU değiştirmeniz daha sağlıklı olur.
Kasa için ayırdığınız bütçe neydi?

@furkandn @EfeAkkaya

PSU'da ekran kartı için yeterli çıkış var, 3080 modeline göre tam yükte sistem 500W üzerinde güç çekecektir, çalışır ama pek sağlıklı olmaz.

Hocam bir süre idare eder ama ileride PSU değiştirmeniz daha sağlıklı olur.
Kasa için ayırdığınız bütçe neydi?

Hocam kasayı evladiyelik olarak satın almayı düşünüyorum. Baktığım beğendiğim kasalar genelde akvaryum. Lian Li O11 Dynamic EVO gibi.

PSU'da ekran kartı için yeterli çıkış var 3080 modeline göre tam yükte sistem 500W üzerinde güç çekecektir, çalışır ama pek sağlıklı olmaz.

Yeni PSU alana kadar çalıştırmaktan başka çaresi yok gibi zorlamadan kullanacağım o halde.

Hocam kasayı evladiyelik olarak satın almayı düşünüyorum. Baktığım beğendiğim kasalar genelde akvaryum. Lian Li O11 Dynamic EVO gibi.

Yeni PSU alana kadar çalıştırmaktan başka çaresi yok gibi zorlamadan kullanacağım o halde.

Ekran kartının güç limitini biraz düşürürseniz sorunsuz çalışır, güç bağlantılarını 2 ayrı kablodan yapmayı unutmayın, yoksa siyah ekrana düşer veya ani kapanma olur.

Ekran kartının güç limitini biraz düşürürseniz sorunsuz çalışır, güç bağlantılarını 2 ayrı kablodan yapmayı unutmayın, yoksa siyah ekrana düşer veya ani kapanma olur.

Dikkate alıp uygulayacağım teşekkür ederim. Ekran kartının limitini düşürmek kolay bir şey mi ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı