12400F yerine işlemci önerisi

883443

Picopat
Yakın zamanda anakart ve işlemci değiştirmek istiyorum. Fakat Intel mi seçmeliyim yoksa AMD mi, çok kararsız kaldım. Cihazda şu an 12400F & H610M-R D4 bulunuyor, bunları satacağım. Şu anki anakart gibi düşük segment kesinlikle kullanmak istemiyorum. Port sayısı yetersiz geliyor, işlemcilerin çarpan kilidi kapalı olması vesaire gibi bir durum beni acayip çok rahatsız ediyor. Farkındayım, işlemcinin de kilidi kapalı ama alacağım yeni ürünlerde böyle bir durum istemiyorum. Kasam konusunda sıkıntı yok, Micro-ATX, ATX destekliyor.
Elimde çok bir bütçe kalmadı, monitör ve kulaklık almamdan dolayı ayırabileceğim 9000₺ gibi bir miktar anca var. Fakat şöyle bir durum var: 12400F, H610M-R D4, DDR4 Kingston Fury RAM'leri satıp üstüne ekleyebilirim. Tahminimce 13000₺'lere çıkar galiba bütçe. Ama bütçeyi olabildiğince minimum seviyede tutup, F/P odaklı, ihtiyaçları görüp pişman etmeyecek ürünlere odaklanalım istiyorum.
İlk öncelikle AM5 tarafında 7600 & B650 bir anakart düşünüyorum. RAM'ler hakkında hiçbir fikrim yok. Anakart konusunda şöyle bir endişem var: MSI'ın en tepe modellerinden olan Tomahawk serisi gibi bir seri yerine Gaming Plus tercih etmek pişman eder mi?
İkinci seçeneğim Intel, fakat oyunda çok geride kalıyor bu işlemciler. 14600kf, 7600'e göre bir tık daha iyi diye biliyorum. Eğer bu işlemciyi seçersem Z690 bir çipset tercih edebilirim ama tek bir model seçebiliyorum, aşağıda bıraktığım MSI Pro Z690-P.

Bu anakartın da fiyatı uygun geldiği için eklemek istedim.

Soğutma konusunda sıkıntım yok, LE720'ye sahibim. 14600KF ısınsa bile çarpan kilidi açıklığından faydalanıp ayar çekilebilir diye düşünüyorum. Fakat mATX mi yoksa ATX mi seçmeliyim? Seçeceğim işlemciler pişman eder mi? Kafam bu konuda çok karışık. Şu anki cihazın performansının düşük olmasından dolayı değiştirmek istiyorum. İstediğim performansı vermiyor. Gerek CS2'de 180 FPS'lerin altına düşmeler olsun, gerek diğer oyunlardaki performans olsun, hiç tatmin etmiyor beni. Siz olsanız ne yapardınız? Bu bütçelerde çok fazla mı istiyorum acaba?
Ek olarak, ürünleri şu an anlık olarak alacak değilim. Planlama amaçlı, yolu çizmek için açtım konuyu. En geç 3 hafta sonra alabilirim, zaman olarak çok sıkıntım yok.

Tekrar hesap ettim, 17000₺'lere kadar çıkabiliyor bütçem. Ne yapmam lazım bu parayla? 7600 + B650M-K alsam işimi görür mü? Port sayısı olarak karşılarmı isteğimi? Bu anakartların sonunda ki B650M-K, B650M-R ne anlama geliyor?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…