Çözüldü 12450H işlemci yükseltilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
10000₺

maewo

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, FPS oyunları oynayan biriyim, üniversite için laptop aldım zamanında eve geldiğim zamanlar için ise yüksek Hz monitör almayı düşünüyorum ki rahat rahat oyun oynayabileyim. Ama sorun şu ki işlemci bana yetmiyor.

PC özellikleri;
MSI Katana 17 B12VFK-1031xtr i5 12450H 16 GB DDR5 RTX 4060 GDDR6 8 GB 512 GB SSD 17.3" FHD 144Hz.

İşlemciyi i7 14.nesil hatta i9'a yükseltebilir miyim?

Çözüm
Bu laptop için hayır, işlemcinizi yükseltemezsiniz. Ayrıca sizin asıl sorun işlemci değil, tamam işlemciniz de limitli ama 105W olan RTX4060. sahip olduğunuz cihaz berbat bir soğutma ve bolca limite sahip rezalet bir model.

Modern laptoplarda parçaları aldıktan sonra konfigüre etme seçeneği sunulmuyor.

Bu tabir de nispeten yanlış. Framework firması bunun en büyük örneği.

Bu laptop için hayır, işlemcinizi yükseltemezsiniz. Ayrıca sizin asıl sorun işlemci değil, tamam işlemciniz de limitli ama 105W olan RTX4060. sahip olduğunuz cihaz berbat bir soğutma ve bolca limite sahip rezalet bir model.

Bu tabir de nispeten yanlış. Framework firması bunun en büyük örneği.

Çözüm
%95 diyecektim aslında fakat dediğiniz cihazların Türkiye'de satışı olmaması sebebiyle bu şekilde yazdım.

Bu model 105W ekran kartına sahip hocam (80W+25W). Cyborg ile karıştırdınız sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…