1250 TL DDR3 Sistem Yenileme

@Nazım Paşa Sistemden beklenen CS:GO'yu ve LoL'ü oynatabilmesi.

Bu yüzden 4GB RAM şimdilik yeterli gelecektir bence.

İlerde 4GB daha ekleyerek 8GB yapılabilir.

Böylece GTA 5 gibi ağır oyunları da oynatması mümkün olacaktır.

Ryzen APU'ların sadece A12 9800'e bakarak çok performanslı olacağını anlayabiliyorum da ne zaman çıkacağı belli oldu mu?

Eğer yakın bir tarihte çıkacaksa dediğin gibi beklemek daha mantıklı olacaktır.

4 GB RAM yerine APU ve 8 GB RAM daha iyi olur. Bu nedenle yakında çıkacak olan 2. nesil APU'ları beklemenizi öneriyorum.
Yakında çıkacak olan APU'ların performansı tatmin edici olacak gibi görünüyor, ama şuan ki APU'lar ile toplanabilecek bir sistem için değmez sonuçta 4GB RAM çok daha kolayca eklenebilecek bir ürün fiyat açısından.

Hocam X4 950 ve 1030 ile 4 GB RAM yerine 8 GB RAM ile A8 9600 almak daha mantıklı olmaz mı?

7. Nesil Intel ölü yatırım olur. Yerine AM4 soketi daha mantıklı.

8. nesil Intel işlemciler 1151 v2 pin destekliyor. Bu pin'e uyumlu anakartlar da, 1151 pin serili anakartlara göre daha pahalı. Kaldı ki halihazırda 8. nesil Intel Pentium serisi henüz duyurulmadı ve piyasada şu an alabileceğimiz en düşük 8. nesil Intel serisi i3.

Yeni nesil bir sistem toplamak istediğimizde bile satın alacağımız yeni nesil işlemci ve anakarta kullanıcının bütçesi kadar bir rakam ödemek zorunda kalıyoruz. Ekran kartı ve RAM bileşenlerini bu kullanıcı nasıl karşılayacak cevap verebilir misiniz?

Bana AM4 soket demeyin kesinlikle. AMD tarafında zamanında başım çok ağrıdı. Bu nedenle kimseye ne AMD işlemci ne de AMD ekran kartı önermiyorum.

Bana AM4 soket demeyin kesinlikle. AMD tarafında zamanında başım çok ağrıdı. Bu nedenle kimseye ne AMD işlemci ne de AMD ekran kartı önermiyorum.

Ön yargılarınızdan kurtulamazsanız asla sağlıklı bir sistem önerisinde bulunamazsınız.

Şu an bile Intel'in Coffee Lake serisi yerine Ryzen almak daha mantıklı.

Eğer fanboyluğunuzu bırakıp araştırısanız çok sağlıklı şeylerin toplanabileceğini öğrenebilirsiniz tabi sonuçta "Ne AmEdEsi moruQ amede ısınıyor İnTeL YoKEdeR".

Tamam sen git Ryzen 5 1600 varken İ5 7400 al. Yada gidip 500 liralık 8. Nesil İ3 için 700 liralık anakart al. İstediğini yap. Ama sonra gelip de ağlama forumlarda yok işlemcim darboğaz yapıyor yok stok fanı berbat diye. Fanboyluğu bırak da biraz gözlerini aç.

Ön yargılarınızdan kurtulamazsanız asla sağlıklı bir sistem önerisinde bulunamazsınız.

Şu an bile Intel'in Coffee Lake serisi yerine Ryzen almak daha mantıklı.

Maalesef bu söylediğiniz şeye ön yargı değil, kötü deneyim deniliyor.

Ayrıca Intel Coffee Lake yerine Ryzen almak kime, neye göre daha mantıklı? Ben sistemimde sanal makineye Mac OS X kurmak istiyorum diyelim. AMD işlemciler bu olayı desteklemiyor maalesef. Ben bir Apple geliştiricisi olabilirim ve Swift dili ile çalıyor olabilirim.

Peki böyle bir kişinin AMD işlemci kullanmasındaki mantık nedir? Veya bu kişiye AMD işlemcili bir sistem önermek ne derecede faydalı olacaktır? Lütfen belirli bir argüman üzerinde bana kalıplaşmış yorumlar yapmadan önce, kafanızdaki dogmalardan kurtulun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…