1250 TL'ye TN veya IPS monitör seçimi

Ak-r

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Aşırı oyun tutkunu değilim. i7 6700K, GTX 1060 Strix 6 GB OC ekran kartım var. 1250 TL civarına kadar bir monitör bakıyorum. Genelde GTA, COD, NFS, The Evil Within tipi oyunlar oynuyorum. Çok fazla FPS ile işim yok ve online oyunlarla. Aşağıdaki 2 monitör arasında kaldım. Biri 75 Hz IPS Panel 5ms, diğeri ise 75 Hz TN Panel 1 ms. IPS paneli kalitesi ve modelin tasarımı nedeni ile çıtasız olmasından dolayı tercih etmek istiyorum fakat 5 ms meselesi kafamı kurcalıyor biraz. Bu arada 1.150 TL civarlarında ikisini de buldum. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Asus 23.8" VZ249Q Full HD Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar
Asus 24" VG245Q Full HD Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar

Diğer önerilerinize de açığım tabi ki :)

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba kardeşim ayın 29 unda yeni pc topladım.oyun merakım cok fazla değil hem oyun hem film izlemeyi sevdimden dolayı ıps aldım.ıps monitörün renk kalitesi ve nerden bakarsan bak kararmaması cok bambaska birşey eğer benim gibi hem oyun hem birşeyler izlemek için alıyorsan sana önerim ıps monitör ama benim için oyun daha önemli diyorsan tn almalısın

TN panelden IPS panele geçen biri olarak gerçekten devrim yaşadı gözlerim. Witcher 3 , Skyrim , Borderlands 2 gibi oyunlar oynamaktayım , görüntü gerçekten de çok güzel. Ve 5 ms benim monitörüm , Asus VX239H. IPS panelde tek sıkıntı, göz ağrısı veya sulanması yapabilir o kadar.

Tüm arkadaşlara teşekkürler paylaştıkları bilgi için.

TN panelden IPS panele geçen biri olarak gerçekten devrim yaşadı gözlerim. Witcher 3 , Skyrim , Borderlands 2 gibi oyunlar oynamaktayım , görüntü gerçekten de çok güzel. Ve 5 ms benim monitörüm , Asus VX239H. IPS panelde tek sıkıntı, göz ağrısı veya sulanması yapabilir o kadar.

TN panelde 1 ms mi kullanıyordunuz? TN'e göre peki gecikme süresinde ms te bir farklılık hissedebiliyor musunuz? Ani dönüş veya anlarda belirgin gözle takılmalar yaşatıyor mu?

merhaba kardeşim ayın 29 unda yeni pc topladım.oyun merakım cok fazla değil hem oyun hem film izlemeyi sevdimden dolayı ıps aldım.ıps monitörün renk kalitesi ve nerden bakarsan bak kararmaması cok bambaska birşey eğer benim gibi hem oyun hem birşeyler izlemek için alıyorsan sana önerim ıps monitör ama benim için oyun daha önemli diyorsan tn almalısın
Hangi monitörü aldınız acaba? Bende IPS almayı düşünüyorum ama ışık sızması ve ghosting şikayeti alan çok kişi var.

Şu iki monitörden birini almayı düşünüyorum.

21.5 ASUS VZ229HE IPS VZ229HE IPS 1920x1080 5ms, 75hz 3YIL D-SUB,HDMI EyeCare Flicker-Free,Çerçevesiz,Düşük Mavi Işık,Ul
Acer 21.5" SA220Qbid 1920x1080 4ms VGA / DVI / HDMI Full HD İnce Çerçeve IPS Monitör - Monitör - Çevre Birimleri

Hangi monitörü aldınız acaba? Bende IPS almayı düşünüyorum ama ışık sızması ve ghosting şikayeti alan çok kişi var.

Şu iki monitörden birini almayı düşünüyorum.

21.5 ASUS VZ229HE IPS VZ229HE IPS 1920x1080 5ms, 75hz 3YIL D-SUB,HDMI EyeCare Flicker-Free,Çerçevesiz,Düşük Mavi Işık,Ul
Acer 21.5" SA220Qbid 1920x1080 4ms VGA / DVI / HDMI Full HD İnce Çerçeve IPS Monitör - Monitör - Çevre Birimleri

Henüz almadım bende ama araştırıyorum. Fazla kararsız kaldım. Asus 23.8" VZ249Q ips veya asusun yine 75 hz 1 ms olan TN Palinden birini alıcam gibi duruyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı