12500H işlemci saat hızı sabitleme

ahmeteree

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
12500H 3050 Ti bir laptop aldım ama Fortnite performance modda 144 FPS'te oynuyorum yine de ısınıyor bu işlemci hızını 4GHz falan sabitleme şansımız var mı acaba? Masaüstünde bunu yapınca oyunda çok fark etmiyor ve ısınma sorunuda olmuyor ama laptopta yapamadım var mı bir ayarı bunun.

Intel XTU ile PL değiştirebiliyor musunuz? Düşürebilirseniz ısınma sorunuda olmuyor performanstada ciddi kayıp yaşanmıyor.

Bendede ryzen 6800h li leptop var benim işlemci 95 dereceye kadar çıkıyodu işlemcinin turbosunu kapattım 70 i geçmiyor artık.

Intel XTU ile PL değiştirebiliyor musunuz? Düşürebilirseniz ısınma sorunuda olmuyor performanstada ciddi kayıp yaşanmıyor.
hocam yazdıklarınızdan bişey anlamadım nasıl yapılıyor.

Bendede ryzen 6800h li leptop var benim işlemci 95 dereceye kadar çıkıyodu işlemcinin turbosunu kapattım 70 i geçmiyor artık.
turboyu kapatınca 2.5ghz ye düşüyor sanırım benim istediğim 4ghz civarlarına sabitlemek. bios girdim ama öyle bir seçenek yok amd işlemciler gibi.

Intel XTU yazılımını kurup açtığınızda ekteki görseldeki gibi seçenekler mevcut olması lazım. Max olan limiti azaltarak test etmeniz yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…