126k ile Bahçeşehir yazılım mühendisliği gelir mi?

kullanıcı21443

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. YKS sayisalda 126k yaptim ve aklimda bahcesehir yazilim muhendisligi var. Son sene 2024'te 120k ile kapatmis 2 tane sorum olacak.

1: %50 burslusunu yazmak mantikli mi cunku networku cok genis bir universite. Yurt dışı imkani falan hazirlik dahil olmak uzere cok genis diye biliyorum ve sektorel calistiklarini biliyorum. İssiz kalmaman icin tabii kendini gelistirmen de bir hayli onemli. Ne dusunuyorsunuz bu konu hakkinda?

2:2022 ve 2023'te 40k civari ile kapatmis ama 2024'te 120k ile kapatmis. Sansa mi girmis yazmali miyim yoksa cidden eski haline doner mi?

Vakıflar her sene çok zam yaptıkları için sıralamalar düşüyor yüksek ihtimalle kazanırsınız ama bahçeşehir mühendislikte aşırı iyi değil diye biliyorum bence bahçeşehirin önüne özyeğin ile yeditepeyi yazıp şansınızı deneyebilirsiniz sıralamaları daha yüksek ama çok zam gelecek diye tercih eden sayısı azalıp sıralamaların gerileme olasılığı var.

Zam fiyatlarından haberim var durumum var şükürler olsun sadece 40kdan 120k ya çekmesi normal değil mi şimdi ben yazarım tekrar 50k ya falan çekmesin ondan tereddüt ediyorum üniversite kısmına gelecek olursam da çok araştırdım kötü bir yanını göremedim o kadar networku olsun yurt dışı imkanı olsun hoşuma gitti genel olarak ama tavsiyeni değerlendireceğim.

Hocam ben 50k ya çekeceğini sanmıyorum çünkü eskiden zam az idi fakat artık vakıflar zam yaptımı %100 zam yapıyorlar. O yüzden sıralamalar geriliyor.

Hocam ben 50k ya çekeceğini sanmıyorum çünkü eskiden zam az idi fakat artık vakıflar zam yaptımı %100 zam yapıyorlar. O yüzden sıralamalar geriliyor.
Ve bahçeşehir mühendislik kısmında sabancı koç özyeğin yeditepe tarzı yerlere göre daha geride kaldığı için 50k ya girenler o parayı verip bahçeşehire girmezler bence kazanırsınız.

Yani hemen hemen gelir diyosun tahminine göre.
Bence bir süpriz olmazssa gelir.

Yeditepe özyeğin gibi mühendisliklere de baktım önceki yıllar 50-60k alan yerler hemen hemen 25-30k gerilemiş ben 126k yaptım bu ünilerde %50 burslu 100k falan olanları yazmalı mıyım yine gerileme durumu olur mu?

Hocam bence şansınızı deneyin çünkü özyeğin mesela şuan 950k burssuz ücreti ama muhtelemen 1.9m 2m arası birşey olur %100 zam yaparlarsa, bu da sıralamada baya etki eder o yuzden tercih listesinde buralarıda seçin gelme şansı var.

Bilgisayar mühendisliği bile gelebilir belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…