SSD’nin faydalarını görmeniz ve yaşamanız pek mümkün değil o kapasitelerde. En az 240 GB alınmalı diye düşünüyorum. En azından 1-2 yazılımı aktif olarak tutabilirsiniz diskte.
Bahsettiğiniz şeyler için 128 GB yeterli gözüküyor fakat HDD almak istemeniz ilerleyen zamanlarda daha fazla alan kullanmak isteyeceğiniz anlamına geliyor. Bence ihtiyaçlarınıza uygunsa 250GB sevilerinde bulunan SSD tercih edip daha sonra HDD almayarak daha mâkul fiyata daha verimli bir disk kullanmanızı tavsiye ederim.
Valorant yerine LoL var bende dediğiniz programlar harici birkaç (Rockstar, Uplay, Epic Games) Launcher +3 GB'lik daha dosya bulunmakta durum budur. Yeterlidir.
Sonrasında HDD alacaksan yeterli olur. Alana kadar idare edersin. Ama bu tabii ki senin yükleyeceğin oyunların boyutuna bağlı buna sen kendin karar vermelisin.
SSD’nin faydalarını görmeniz ve yaşamanız pek mümkün değil o kapasitelerde. En az 240 GB alınmalı diye düşünüyorum. En azından 1-2 yazılımı aktif olarak tutabilirsiniz diskte.
Bahsettiğiniz şeyler için 128 GB yeterli gözüküyor fakat HDD almak istemeniz ilerleyen zamanlarda daha fazla alan kullanmak isteyeceğiniz anlamına geliyor. Bence ihtiyaçlarınıza uygunsa 250GB sevilerinde bulunan SSD tercih edip daha sonra HDD almayarak daha mâkul fiyata daha verimli bir disk kullanmanızı tavsiye ederim.
Bir süre sonra yeterli olmayacaktır. Bu şekilde düşünüp 1TB almadığım için pişman olmuştum. Her ne kadar oyunları HDD'ye taşıyabilirim diyorsanız o performanstan da oyunda vazgeçmek istemeyeceksiniz.
SSD'nin oyunları hızlı savelemek dışında aman dedirtecek faydası yok. Zaten oyun yüklemeye başlanırsa fiyat performans açısından faydası olmadığı gibi 512 GB SSD bile yetmez.
Not: SSD her bilgisayarda olmalı. Burada boyutuna yönelik konuyla alakalı bir yorum getirdim. Yanlış anlaşılmasın.