Çözüldü 128 GB SSD'ye dualboot yapılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Charaa

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Daha önce hiç Linux kullanmadım. Linux'a geçiş yapmak istiyorum ama ilk defa geçeceğim için alışana kadar veya alışamazsam rahat geri dönmek için Linux'u Windows'un yanına kurmak istiyorum. Ancak laptopumdaki SSD 128 GB. Bu alan Windows 10 ve Linux Mint için yeterli olur mu? Olursa Linux'a kaç GB ayırmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sadece Linux deneyecekseniz 20 - 30 GB yeterli olur. Geri kalan kısım Windows'a kalsın. Tabii sadece denemek istiyorsanız sanal makine'ye de kurabilirsiniz.
Sadece Linux deneyecekseniz 20 - 30 GB yeterli olur. Geri kalan kısım Windows'a kalsın. Tabii sadece denemek istiyorsanız sanal makine'ye de kurabilirsiniz.

Çözüm
Teşekkürler. Denemekten kastım Linux'a temelli geçmek istiyorum ama alışana kadar Windows'da kurulu olsun istiyorum. Bu arada şu an SSD'de 55GB boşluk var performans açısından sıkıntı yaratır mı? Oyunlar vs. harddiskde kurulu.

Performans açısından bir sıkıntı olmaz. Windows'a hala yeterli alan kalıyor düzgün çalışması için.

Diskin GPT ise olur MBR olanlarda kurulmuyor nedense. Yani bende kurulmadı bir daha biçimlendirip GPT yaptım o şekil oldu.

Diskin MBR & GPT olduğunu ise şu şekilde öğrenebilirsiniz.
CMD’yi açıp "diskpart" komutunu çalıştır. Sonrasında "list disk" yaz karşına çıkan ekranda bölüm GPT ise yıldız işaretli olarak görürsün.

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam baktım ve GPT imiş. Fakat teşekkür ettim diye neden disslike attınız anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…