128 GB USB diske Windows 11 kurmak

TheBlein

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
İş Sağlığı ve Güvenliği
Arkadaşlar elimde 128 GB Kingston USB 3.0. Ben buna hem Windows 11 UEFI kurup hem de normal bir şekilde özel dosyalarımı içine atıp saklayabilir miyim? Yoksa Windows 11 USB kurduktan sonra kalan 120 GB boşa durmasın, kullanayım.

Ventoy kullanın. Tam da istediğiniz şeyi yapıyor o yazılım. 1 kereye mahsus kuruyor ve USB'nizi kullanıyorsunuz.

Ventoy kullanın. Tam da istediğiniz şeyi yapıyor o yazılım. 1 kereye mahsus kuruyor ve USB'nizi kullanıyorsunuz.

Hocam normal olarak Rufus ile kursam yine de kullanabilir miyim? Amacım hem halihazırda zor günler için Windows 11 kurulu USB olsun hem de Google Drive yerine bu USB'yi kullanayım.

Hocam normal olarak Rufus ile kursam yine de kullanabilir miyim? Amacım hem halihazırda zor günler için Windows 11 kurulu USB olsun hem de Google Drive yerine bu USB'yi kullanayım.
Hayır hocam. Rufus bunu yapamaz. USB Windows ISO'su dışında bir şey depolayamaz. Ventoy çok daha kolay ve açık kaynak kodlu. Yani %100 güvenilir. Ventoy kullanın. Kullanıp memnun kalırsanız da belirtin. Zaten kullanınca anlayacaksınız.

Hocam Ventoy'u indirdim USB'yi seçip kur dedim. Kuruldu dedi ama hiçbir şey olmadı ISO dosyasını falan seç demedi tam olarak nasıl çalışıyor bu Ventoy? Ayrıca uefimi normal mi kuruklduğunu nasıl anlayacağım?

Hocam işlem o kadardı. ISO dosyasını kurmanıza gerek yok. Şimdi Bu Bilgisayar kısmından USB'nizi bulun. 2 bölüme ayrıldı. Birisi çok küçük bölüm, 600MB falan. Kalanı ise USB'nin neredeyse tamamı. Şimdi Windows 11 ISO dosyasını o bölüme atın. Bu kadar. Ventoy USB'yi ikiye bölüp o küçük olan bölüme kendi yazılımını kurdu. Kalanı size bıraktı. Siz USB'yi boot etmek istediğinizde Ventoy yazılımı çalışacak ve ISO dosyanızı seçip kurulum yapacaksınız. Aynı şekilde, USB'ye başka şeyler atmaya da devam edebilirsiniz. Ventoy'un sistemine hiçbir etkisi olmaz.

Sağ olun hocam ama kopyalarken “bu dosyanın tüm özellikleri kopyalanmayabilir” dedi. Yine de devam et dedim ISO dosyasını normal dosya gibi kopyaladım.

Sağ olun hocam ama kopyalarken “bu dosyanın tüm özellikleri kopyalanmayabilir” dedi. Yine de devam et dedim ISO dosyasını normal dosya gibi kopyaladım.
O Ventoy'la değil de Windows'la alakalı büyük ihtimal. Çünkü o kısma Ventoy karışamıyor. Bu konuda bir şey diyemeyeceğim.

@TheBlein Ayrıca birden fazla ISO dosyası da atabilirsiniz. Sakınca olmaz. Çünkü USB'yi boot ettiğinizde aşağıdaki gibi gözüküyor.

Sizin USB'nize attığınız ISO dosyaları arasından seçim yapıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…