1280x1024 monitör için ekran kartı tavsiyesi

muhammedtahak

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
İşlemcim i5 6600K, RAM 16GB. 1280x1024P 75Hz 3ms kare VGA girişli monitörüm var. HDMI ile aktif dönüştürücü kullanarak darboğaz yapmayacak ve tam performans alabileceğim ekran kartı GT 1030 mu, GTX 1050 midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu monitöre göre ekran kartı almanızı önermiyorum. Öncelikle monitörden kurtulun.

Aynı çözünürlükteki monitörle GTX 1050 Ti kullanıyorum bazı oyunlarda darboğaz yapsada herhangi bir kasma vs olmadığı için sıkıntı olmuyor. İleride monitörüde değiştireceğim için şimdilik idare ediyor beni herhangi bir sıkıntısı yok. HDMI to VGA Aktif Dönüştürü ile görüntü alıyorum ve görüntüde herhangi bir yırtılmadır vs en ufak bir sorun yok.

Yeni ekran kartı alacağınıza FHD 60 Hz monitör alın.
Varsayalım ki GT 1030 aldınız. İ5 6600K ekran kartınıza darboğaz yapmayacak mı? O zaman da i3 6100 mü alacaksınız?[emoji6] Bence yanlış fikir.

Yani GTX1050'de alsam dahi sonuç yine olumsuz mu? En iyisi o zaman ilk önce monitör alıp daha sonra ona göre ekran kartı almak olacak. Anlaşıldı herkese teşekkür ederim.

Yani GTX1050'de alsam dahi sonuç yine olumsuz mu? En iyisi o zaman ilk önce monitör alıp daha sonra ona göre ekran kartı almak olacak. Anlaşıldı herkese teşekkür ederim.
Öncekile ben soruyu yanlış anlamışım.
Bununla birlikte 720p nin geleceği yok. Dolayısı ile kendinize bir monitör ve ekran kartı alınız. Monitör kısmında ikinci el ihtimalini göz önünde bulundurun.

Senin durumuna göre de GTX1050 alsam o zaman dar boğaz yapmayacak öyle mi?

Düşük çözünürlükte ekran kartı ne kadar güçlü olursa, işlemci darboğazı artar. Mesele bu değil aslında. Bu bilgisayara ne takarsanız takın, monitörden dolayı karşılığını alamayacaksınız. Önce monitör almak şart bence.

1080p monitör alın herşeyden önce. Ardından bütçeniz yeter ise 1050 almanızı öneririm 1080p'de 1030'dan performanslıdır. Yetmez ise 1030 da iyidir ama biriktirip 1050 alırsanız sizin için daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…