12900KS RTX 3090 Ti kasa temizliği

Chrovex

Kilopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Ticaret
Merhaba. Kasa ve filtre temizliğiyle alakalı olarak 2 sorum olacaktı.
  • Öncelikle kasanın detaylı temizliği ne kadar sürede yapılmalı?
  • Kasanın yüzeysel temizliği ne kadar sürede yapılmalı?
  • Kasa temizliği haricinde filtreleri nasıl temizlenir? Filtreleri suyla sabunlayıp yıkasak problem olur mu ya da sabun yapmadan suyla yıkasak olur mu? Bunlarında haricinde hiç su ile bir şey yapmadan sadece fön makinesi gibi bir şeyle hava tutsak yeterli olur mu?

Kasa çok toz alan bir yerde değil ama yine de zamanla tozlanıyor. Bilgisayarı 3 ay kadar oldu alalı biraz acemiyim yardımcı olursanız çok sevinirim. Kasamın markası ASUS ROG Helios. Ekran kartı NVIDIA 3090 Ti. İşlemci Intel 12900 ks.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı kasaya sahibim. Filtreleri direkt çıkardığın gibi gidiyorsun musluğun önüne tabak yıkarcasına güzelce ovalaya ovalaya tertemiz ediyorsun geri takıyorsun kasanın iç temizliğini de eline alıyorsun bezi ve fışfışı ilk önce fışfışı beze fıçık fıçık yapıyosun sonr a fıçık fıçık yaptığın bezle kasanın içini güzelce siliyorsun hemen ardındanda kuru bir yumuşak bezle sildiğin yerlerin üstünden bir daha geçiyorsun veee ilk aldığından daha temiz oluyor ha bu arada filtreleri evin içinde doğal gaz falan varsa peteklerin yanına koy 1-2 saat beklesinler direkt takma ve sakın filtreleri güneşin altına bırakayım deme. Fotoda belli oluyor mu bilmiyorum lakin beniminindw vakti gelmiş beraber yaparız

Dosya Ekleri

• 61BD4113-EC1F-48F0-AE4A-0A421C75C2B6.jpeg
    76,5 KB · Görüntüleme: 44
Ben kendi yaptıklarımı yazayım hocam kasayı yıllık temizlerim detaylıca her 6 ayda ekran kartı ve işlemciye termal macun sürer yenilemesini yaparım soğutma bloğunda toz vs görürsem elektrikli süpürge ile çekerim tozları(sadece soğutma bloğu halinde iken)

3 ayda bir filtreleri yıkarım temizlerim bunlar dışında pek bir ayrıntı yok kimisi aylık temizler kimisi benim gibi dönem dönem yapar bu temizlik işlerini.

Teşekkürler güzel bir anlatım olmuş

Teşekkürler yardımlarınız için. Bu termal macunu yıllık yapanda çok fazla var. En sağlıklı olanı sizin yaptığınız şekilde 6 ay sanırım

Teşekkürler güzel bir anlatım olmuş

Teşekkürler yardımlarınız için. Bu termal macunu yıllık yapanda çok fazla var. En sağlıklı olanı sizin yaptığınız şekilde 6 ay sanırım.

Ben geçen sefer 3. ayda değişim yaptım temizlik yapıyordum elim değmişken macunuda değişeyim dedim ama gerek yoktu kıvamı falan iyiydi macunun

6-12 ayda bir değişim daha sağlıklı olur.

Ben geçen sefer 3. ayda değişim yaptım temizlik yapıyordum elim değmişken macunuda değişeyim dedim ama gerek yoktu kıvamı falan iyiydi macunun

6-12 ayda bir değişim daha sağlıklı olur.
Tamamdır teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…