Bu sistem kaç sene gider arkadaşlar. DDR3 RAM'lerin devri ne zaman kapanır. Bana 2.5 sene gitmesi gerekiyor. En azından AAA oyunlarını medium 1080P oynayabilir miyim? Eğer 2.5 sene idare ederse 2. el bir MSİ Gaming anakart alacağım çünkü sıfır bulunmamakta. Birde 12 GB RAM ileride yeter mi?
O zaman anakart satın almayayım mı? 2.5 sene sonra PC değiştireceğim zaten. Bu yüzden işlemci değiştirme taraftarı değilm ama siz daha iyi bilirsiniz. Ne yapmalıyım? Anakartı alıp 2 sene sonra sistemi satabilirim.
Almasına alırım fakat işlemcim DDR3 destekliyor. İşlemci alacak kadar param yok maalesef. İşlemci alsamda ileriye dönük olması için yüksek işlemci alırdım. Zaten elimdeki işlemci oldukça yeterli fakat RAM'ler eski nesil. Ne yapacağımı şaşırdım.
Bende 8 GB DDR3 Ram var oyunlarda bir eksisini görmedim. 3-4 fps etkileyeceğini düşünüyorum maksimum. DDR4 e geçmeyi düşünmüyorum , render vesaire yapmıyorum. İntel i7 3770 işlemcim ve MSİ RX580 8 GB var gayet yeterli oyunlar için şu an.
Bende 8 GB DDR3 Ram var oyunlarda bir eksisini görmedim. 3-4 fps etkileyeceğini düşünüyorum maksimum. DDR4 e geçmeyi düşünmüyorum , render vesaire yapmıyorum. İntel i7 3770 işlemcim ve MSİ RX580 8 GB var gayet yeterli oyunlar için şu an.
Bende bu yönden bakınca DDR3 uyumlu anakart almayı tercih edeceğim sanırsam. 12GB RAM beni 2 sene götürür. Anakartı alırsam benim için şu anda hem daha az masraf hem de şu anki oyunlarda DDR4 yakın bir performans verecektir. Bilgisayarı değiştirirken geçerim artık yeni nesile.