12MP, 24MP veya 48MP modlarından hangisi kullanılmalı?

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Düşük ışıkta biraz test etme imkânım oldu ancak etraflı ve gündüz çekimlerini 3 modda ayrı ayrı denemedim. Senaryo bazlı manuel seçmek en mantıklısı sanıyorum. Ancak gündelik işlerde ve standart çekimlerde ön ayar olarak 12 veya 24 farkını henüz test etmedim. 24MP modu en dengelisi gibi şu ana kadar. Bu konuda tecrübe ve bilgisi olan var mıdır? Cihaz olarak 16 Pro kullanıyorum, henüz alışma aşamasındayım. Genel olarak kamera için hem fotoğraf hem video olarak optimum ayarları bulmak istiyorum.

Düşük ışıkta 12 megapiksel modu kullanın. Çünkü 12 megapikselde pikseller daha büyük olur. Pikseller ne kadar büyük olursa o kadar fazla ışık alırlar ve bu da greni azalttığı için daha temiz fotoğraf alırsınız. Hatta gerekmedikçe gece gündüz farketmeksizin 12 megapiksel ile çekim yapmak hem boyut hem de temiz görüntü açısından daha doğrudur. Manzara ya da makro modda detaylı bir çekim yapacaksanız o zaman 48 megapiksel seçilebilir.

Düşük ışıkta 12 megapiksel modu kullanın. Çünkü 12 megapikselde pikseller daha büyük olur. Pikseller ne kadar büyük olursa o kadar fazla ışık alırlar ve bu da greni azalttığı için daha temiz fotoğraf alırsınız. Hatta gerekmedikçe gece gündüz farketmeksizin 12 megapiksel ile çekim yapmak hem boyut hem de temiz görüntü açısından daha doğrudur. Manzara ya da makro modda detaylı bir çekim yapacaksanız o zaman 48 megapiksel seçilebilir.
Hocam bunu ilk defa duyuyorum. Kaynak paylaşır mısınız? Merak ettim doğrusu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı