12V 600 watt sistem ile R9 390 sistem çalışır mı?

benisec_benisec

Kilopat
Makaleler
13
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemim imzamdaki gibidir, ek olarak Intel i7 6700K ve orta-üst düzey bir ekran kartı almayı planlıyorum. Sizce 12V üzerinden 600W veren bir güç kaynağı R9 390 veya R9 390X için yeterli olur mu? Herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

+12V kanalında 45 Amper yada üzeri veriyorsa, için rahat olsun.

Ben 650W 80+ Bronze sertifikalı PSU'm ile r9 390X çalıştırıyorum.

http://abload.de/img/1434612549l1gbqzje5q_hjshx.png

Power and Temp

Bu sayfadaki verilere göre R9 390X'in MSI Gaming 8G modelinin bulunduğu test sisteminin 494W güce kadar çektiği görülmüş. 12v üzerinden 600W veren bir PSU yeterlidir elbette, ama sizin sisteminizde kullanacağınız ekipmanların çeşitliliği bu yeterliliği az da olsa kısıtlayabilir. PSU'nuz eskiyse verdiği watt değeri zamanla daha da düşebilir, PSU'yu yeni alacaksanız 750W +80 verimlilikte bir PSU öneririm, kartın önerilen değeri de bu zaten.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. Güç kaynağımın teknik özelliklerini resmi siteden paylaşıyorum;

Thermaltake - SMART STANDARD 650W

Aşağıda '' Max Output Current '' kısmında yazdığına göre +12V kanalından 52 Amper veriyormuş.

Neredeyse her firmanın sitesinde R9 390 ve R9 390X için önerilen güç kaynağı 750W yazıyor. Fakat yerli/yabancı forumlarda ise verimli bir 650W güç kaynağının yeterli olacağı söyleniyor.

Neredeyse her firmanın sitesinde R9 390 ve R9 390X için önerilen güç kaynağı 750W yazıyor. Fakat yerli/yabancı forumlarda ise verimli bir 650W güç kaynağının yeterli olacağı söyleniyor.

750W önerilmesinin nedeni en düşük verimli bir PSU'nun bile yetmesini sağlamaktır. Araştırmadan alanlar içim yani. Sizin seçtiğiniz PSU ciddi anlamda yüksek bir verimlilikte, 650W olmasında rağmen 12v kanalından 624W verebiliyor. Eğer benim gibi telaşlı biri değilseniz seçtiğiniz PSU'yu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İfadeler: GCN
Sistem yenilemekte amaç perfomansı arttırmak olduğundan anakart, işlemci ve ekran kartı değiştirirken ihmal edilen parça PSU'dur. Yani ilk topladığımız sistemdeki PSU'yu değiştirmeye lüzum görmez hiçkimse. Ta ki o PSU arıza verene kadar yada sistemi beslemeyene kadar. 600W ile o ekran kartını kullanırsan muhtemelen yetecektir. Ama verimliliği yüksek Watt'lı olanlardan çabuk düşecek bundan ötürü arızalanmasıda kolaylaşacaktır. Bunlarıda gözönüne al derim. Bütün markalar en az 750W önermişse bir bildikleri vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…