12v Adaptör Fark Yaratır Mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
İyi akşamlar. Elimde 12v 60ma 8cm bir fan var. Kullanmadığım bir USB kablosunu kesip 2 tane de zil teli lehimleyip, 3pinlik fanıma taktım. Tabi telefon adaptörü 5v 2a olunca yeterli olmadı. Bazen USB vantilatör bile kafa şişiriyor.
Güç kaynağını 12v'ta ayarlayıp denedim kasadaki gibi dönüyor ama, amper değeri önemli olmadan 12v adaptör alsam kasadaki gibi döner mi?

Ben tam olarak anlamadım olayı. Fanı kasa içinde kullanmayacak mısınız? Hangi güç kaynağını nasıl 12V ayarladınız?
Güç kaynağından çıkan her hangi bir molexin 12V kablosundan da güç alabilirsiniz.

Yok hocam elim terlemesin diye masada kullanacağım. Güç kaynağının önünde 0-24v +- çıkışları var, potansiyometresi ile oradan 12v yapıp denedim. Düz bir güç kaynağı braeadbord testi için falan kullanılır anca pc için değil.

Belli ki elektronik konusunda benden bilgilisin gerçi benimkine bilgi denmez , deneme yanılma yöntemi diyelim. Fakat Aynı güç kaynağından mı bahsediyoruz onu anlamadım, güç kaynaklarında V ayarlayabileceğin bir çıkış duymadım daha önce.
Neyse sonuç olarak fanlarımın bozulan RGB ledleri için güce ihtiyacım vardı. Fanlar kendi kontrolcüsü sayesinde güç kaynağının molex çıkışından beslemeyi yapıyordu fakat kontrolcünün RGB tarafı bozulduğu için ona gücü başka bir şekilde almam gerekiyordu. Bunu da molex kablonun artı ve eksilerine bağlayarak çözdüm.

Atılıyordu yıllardır ben de bozuk sanıyordum çalışmamıştı en son sanırım. Üstünde voltmetre yazıyor, aslında saçma voltmetre gerilim ölçen ölçü aleti, güç kaynağı ise çalışman için istediğin voltajı ayarlıyor 24v'ta kadar.
Biraz internete baktım 9-12v 0.5-1 amper adaptör işi çözer muhtelemen. Kardeşimin laptop soğutucusu için de alabilirim bir tane onun fanı da hemen yavaşlamıştı işlevini yitirdi.
Bir örnek. Bu gelişmişi tabi benimkine göre.

Son düzenleme:
Uyduruk bir fan için hem oylesi bir cihazı kullanmaya gerek yok hemde zaten o cihaz daha faydalı yerlerde kullanılır diye düşünüyorum.

Uyduruk bir fan için hem oylesi bir cihazı kullanmaya gerek yok hemde zaten o cihaz daha faydalı yerlerde kullanılır diye düşünüyorum.
Prizler Ac olduğundan bu devreyi Dc çıkış veren güç kaynağına bağlamak gerekir herhalde, pil de olabilir. Taşıma kolaylığı ortadan kalkar tabi.
Gerçi sarj aleti de Dc şimdi düştü jeton.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…