12v LED vs 5V LED

Xilvo

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CASE: Phanteks P360X | CPU: Ryzen 7 3700x | GPU: Asus Dual 2060 6GB OC | MB: Asus Prime B450 M-K | PSU: FSP Hydro K 600 80+ Bronze | RAM: Corsair Vengeance LPX 16+8(24) GB 3200 MHz CL16 | SSD: XPG Spectrix S40G 500GB | CPU COOLER: COOLER MASTER HYPER 212 BLACK X DUO | CASE FANS: Arctic P12(3x), ThermalTake TT1225(2x)
Daha önceki konunuza da yanıt vermiştim hocam. Adaptörlerin Amperine göre fark ediyor. Amper ne kadar yeterliyse ledin sonlarına doğru ışık şiddeti azalması o kadar az oluyor. Ben evde 5v adreslenebilir 3 metreye yakın ledim için bir uçtan 5v 6a, diğer uçtan 5v 2a güç vererek ancak tüm şerit boyunca güzel bir parlaklık aldım. Ama tek renk ledlerde güç konusu biraz daha farklı. Burada metre başına düşen led sayısı da önemli. 5 10 metre gibi ledlerde metredeki led sayısı 30 civarı olduğu sürece 5v/12v 4A üzeri adaptörler veya trafolar yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Sizin linkini attığınız ürünlerde led sayısı biraz fazla gerçi. 5v olan üründe kendi USB kablosuyla verilen güç yeterli olacaktır. Ama 12v olan için 12v 5A gibi bir trafo gerekebilir. Hatta eğer uç kısma doğru ışıkta azalma varsa trafonuzdan ek bir güç çıkışı alarak diğer uca da güç vermeniz bu azalma sorununu çözecektir.

@KafadanKontak Hocam adaptor konusunda su yuvarlak adaptorlere ne deniyor biliyor musunuz. Ledimin adaptoru bozuldu bulamiyorum yenisinj

@KafadanKontak Hocam adaptor konusunda su yuvarlak adaptorlere ne deniyor biliyor musunuz. Ledimin adaptoru bozuldu bulamiyorum yenisinj
HOcam yuvarlak adaptör dediğinizi tam anlayamadım ama bir fotoğrafı varsa anlayabilirim. Ledinizin özellikleri neyse ona uygun başka modeller de önermeye çalışırım. Ben de bilgisayar Setup'ımda ledlerle çok uğraştığım için biraz anlıyorum. Hem 12v RGB hem de 5v ARGB bağlı kasama ve odamın çeşitli yerlerine. Yapa yapa öğrendik.

@KafadanKontak Hocam simdi gereksiz mesajdan uyari yemeyelim, hemde arkadasin konusu kirlenmesin LED ışığın portuna uygun adaptör nereden alınır?
bu konuda fotograf mevcut bakabilir misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…