12v'den 852 Watt PSU Problem Çıkartır mı?

Ali Eser

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yakında güçlü bir bilgisayar topluyorum ve bu bilgisayarın güç kaynağı 860 Watt olacak. 12V kanalı 71 Amper veriyor yani biz bu 12V kanalından 852 Watt elektrik alabiliyoruz. Sizce bu herhangi bir problem çıkarır mı? Yoksa kullansam da normal devam mı eder? Şimdiden teşekkürler.

3-SLI GTX 1070 için yeterli olur diyeceğim ama ne yazık ki Pascal mimarisi 2-SLI destekliyor sadece. 80 Plus Platinum güç kaynağından bahsediyorsunuz, 2-SLI 980 Ti dahi kaldırır bu PSU. Araba çalıştırmaya çalışıyorsanız sıkıntı çıkarabilir. :)

3-SLI GTX 1070 için yeterli olur diyeceğim ama ne yazık ki Pascal mimarisi 2-SLI destekliyor sadece. 80 Plus Platinum güç kaynağından bahsediyorsunuz, 2-SLI 980 Ti dahi kaldırır bu PSU. Araba çalıştırmaya çalışıyorsanız sıkıntı çıkarabilir. :)

Yok hocam ondan değil uzun sürede kablo herhangi bir problem çıkarır mı? 5 yıl civarı kullanmayı düşünüyorum sistemi aynı zamanda OC de yapacağım bunların hepsinin bir kablo üzerinde olması problem yaşatır mı onu merak ettim :D

Çıkartır, çıkartmaz. Teknolojinin sağı solu belli olmaz. :) 5 yıl boyunca bir kablo üzerinde sistem kullanmak, bozulması veya arıza çıkarması için geçerli bir sebep değildir. PSU yanında UPS ve akım korumalı priz de alırsınız. En güvenli şekilde kullanmış olursunuz.

Çıkartır, çıkartmaz. Teknolojinin sağı solu belli olmaz. :) 5 yıl boyunca bir kablo üzerinde sistem kullanmak, bozulması veya arıza çıkarması için geçerli bir sebep değildir. PSU yanında UPS ve akım korumalı priz de alırsınız. En güvenli şekilde kullanmış olursunuz.
O dediğinizi biraz daha benim seviyeme indirebilir misiniz? :D

PSU: Power Supply Unit, yani güç kaynağı.
UPS: Uninterruptible Power Supply, kesintisiz güç kaynağı. Jeneratör gibi güç sağlar bir süreliğine. Kapasitesine göre değişir bu süre. Elektrik kesintisi, voltaj dalgalanması gibi durumlarda hayati önem taşır.
Akım korumalı priz de kullandığınız üçlü prizin, üstünden geçen gücü taşıyamayıp yanmasın diye, dandik bir ürün kullanmak yerine kullanılır.

PSU: Power Supply Unit, yani güç kaynağı.
UPS: Uninterruptible Power Supply, kesintisiz güç kaynağı. Jeneratör gibi güç sağlar bir süreliğine. Kapasitesine göre değişir bu süre. Elektrik kesintisi, voltaj dalgalanması gibi durumlarda hayati önem taşır.
Akım korumalı priz de kullandığınız üçlü prizin, üstünden geçen gücü taşıyamayıp yanmasın diye, dandik bir ürün kullanmak yerine kullanılır.
Bu UPS güç kaynağına bağlanıyor, sonra bu ikisi de o akım korumalı prize mi bağlanıyor yani abi?

UPS'i evin duvarındaki topraklı prize ya da "varsa" akım korumalı prize bağlıyorsunuz. Akım korumalı priz varsa o da duvardaki topraklı prize bağlanıyor. Monitör ve kasanın güç kablolarını da UPS'ye bağlıyorsunuz. Yazıda göründüğü gibi karmaşık değil. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı