12x2 GB RAM mi 8x2 GB RAM mi?

Popstexe12

Hectopat
Daha fazla  
2 tane bilgisayar arasındayım biri RTX 4050 12x2 ve 32.000 TL biri de RTX 4060 ve 2X8. RTX 4060 olan daha mantıklı ama daha pahalı. O yüzden ilk seçenek uygun geliyor ama 12 GB RAM'leri tam bilmiyorum. 12x2 olanı alsam bir sorun çıkar mı?

RTX 4050'li ve 24 GB'lı laptop:https://www.hepsiburada.com/lenovo-...009atr-p-HBCV00006TLL2W?ftid=bus87qy0b13mf8pn

RTX 4060'lı ve 16 GB'lı laptop:

Hocam sorun derken ne gibi bir sorun ile karşılaşmayı bekliyorsunuz.

Diğer başlıkları ve YouTube videolarını inceledim biraz. İnsanlar 12x2GB RAM'leri önermiyor. Kasma sorunu yaşanacağını söylüyorlar. Bunun için sormuştum.

4060 olan daha mantıklı. 8X2 Dual Channel seni yine günümüzde idare eder, zaten RAM sonradan kendin değiştirebileceğin bir eklenti. Yetersiz geldiği zaman elindeki RAM'leri satarsın, üzerine az biraz koyup 16X2 yaparsın örneğin. Ama GPU sonradan değiştirebileceğin bir parça değil.

Diğer başlıkları ve YouTube videolarını inceledim biraz. İnsanlar 12x2GB RAM'leri önermiyor. Kasma sorunu yaşanacağını söylüyorlar. Bunun için sormuştum.

2x12 GB DDR5 asimetrik çalışacağına dair bir hurafe dolanıyor etrafta. Ben de aynı durumda kaldım fakat sorun yok.

Yine de GPU olarak RTX 4060 daha mantıklı. Bütçe varsa ona yönelin derim.

2x12 değil, 8+16 GB şeklinde 24 GB'dir o ve Dual yerine Flex çalışır o şekilde. Bir sorun çıkarmaz.
Genede RTX 4060 laptop daha mantıklı. Diğer hocamın dediği gibi isterseniz RAM'i 32, 64 GB yaparsınız ama ekran kartını asla değiştiremezsiniz.

Ben de böyle düşünüyorum ama aradaki 6 bin TL gözüme büyük geliyor. Bütçem 40 bin civarı bunu alırsam ekipmana para kalmıyor. Ne yapsam bilemedim.

Ben de böyle düşünüyorum ama aradaki 6 bin TL gözüme büyük geliyor. Bütçem 40 bin civarı bunu alırsam ekipmana para kalmıyor. Ne yapsam bilemedim.
Dediğim gibi RTX 4060 için değer. Ekipman da sonradan yapılabilir şeylerden. Pahalı değil de ucuz bir set dizersin en basitinden.

Dediğim gibi RTX 4060 için değer. Ekipman da sonradan yapılabilir şeylerden. Pahalı değil de ucuz bir set dizersin en basitinden.
Tamamdır düşüneceğim büyük ihtimal 4060 olanı alırım çünkü ben bunu yazdıktan 5dk sonra 32.000TL olan ürün şuan 33.000TL Hala büyük fark var ama dediklerinizle beraber daha da mantıklı geldi teşekkürler.

Kesinlikle rtx 4060 olan versiyonu. 16gb günümüz için sınırda, bir yıl daha götürür ama sonrasında yetmez. Yetmediği zaman Ram güncellemesi yapar kullanmaya devam edersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…