13.000 ₺ sistem toplama

3600XT ve 3600X modelleri oldukça gereksiz modeller. Yüksek çözünürlüklü bir monitör ile yük ekran kartına bindirilirse işlemdi sırıtmayacaktır. Attığım sistem zaten bütçenin altında, kalan parayla soğutma ve depolama konusunda iyileştirilmeler yapılabiir.

3600 ile 3600X'in karşılaştırması da şurada, merak ederseniz:

Dostum sadece ekran kartı için, kaç parça üründen kısıyoruz bana pek mantıklı gelmedi ama görüşüne saygı duyuyorum.
Hocam sistemi ne amaçlı kullanacaksınız?

Oyun,yayın,film,dizi, vs.

Dostum sadece ekran kartı için, kaç parça üründen kısıyoruz bana pek mantıklı gelmedi ama görüşüne saygı duyuyorum.
Ortada pek de kısma yok. Açıkçası sistemde neler yapacağınızı bilmiyorum ama render gibi işlemlerle uğraşmadığınız sürece sizin attığınız işlemci ve SSD oldukça gereksiz. 3700X, çoklu çekirdek performansı için tercih edilecek bir model. NVMe SSD'ler de keza günlük kullanım ve oyunlar için bir avantaja sahip değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yayın ve render olayım olabilir dostum, geleceğe yönelik düşünmüştüm sistemi.

Yaptığım hesapta 1.500 TL civarı bir para artıyor. O para; işlemciyi 3700X, SSD'yi de kaliteli bir NVMe SSD yapmak için oldukça yeterli. Kart 6.500 TL'nin üzerine satılmadığı sürece her türlü alınır yani.

Değerlendirecem dostum bakalım fiyatlar nasıl olacak göreceğiz

Bu da güzelmiş dostum emeğine sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…