13.000 TL 1440P-4K monitör önerisi

zeulxl

Megapat
Merhaba, uzun bir süredir AOC 24G2U kullanıyorum ve renklerinden memnun olsam da çözünürlüğünün beni çok kısıtladığını düşünmeye başladım. Şu anki monitörümü alırken color gamut, GtG, ghosting gibi etkenlere bakarak alınabilecek uygun fiyatlı en iyi monitörün o olduğuna karar vermiştim ancak geçen 5-6 yılda çok fazla model çıkmış ve çoğu teknoloji birbirine çok yaklaşmış, bu yüzden karar vermekte zorlanıyorum.

Burada birkaç sorum olacak, RX6800 kullanıyorum ve haliyle her oyunu 4K oynamam mümkün olmayabiliyor, oyunlarda 4K bir monitörde çözünürlüğü 2kya düşürdüğümde bir sorun yaşar mıyım? 2K render alıp 1080p monitörde görüntülediğimde 1440 1080'in bir katı olmadığı için yazılar çok yumuşak görünüyordu, 4K render alıp 1080P'de görüntülediğimde bu sorun daha düşük oluyordu. Aynısı düşük çözünürlük renderleyip yüksek çözünürlükte görüntülemede de karşılaşacağım bir sorun mudur?
Ayrıca bütçelerden mesajın sonunda bahsettim ancak giriş seviyesi bir 4K monitör orta seviyeye yaklaşan bir 2K monitöre göre daha mı zevk verir? Yani 27 inç için 166~, 32 inç için 130~ PPI'nın 2K 27 inçin 109 PPI'sine kuracağı üstünlük renk doğruluğu ve daha kötü kontrast gibi etkenleri göz ardı etmek için değer mi sizce?

Öncelikle neler yapacağımdan, sonra da kriterlerimden bahsedeyim.

Genel olarak bilgisayarda oyun oynuyorum, RX6800 olduğu için CPU darboğazı yaşıyorum çoğu zaman 4K ya da 1440P'de renderleyip 1080P'ye downscale ediyorum, bir yere kadar anti-aliasing görevi görse de olmayan pikselleri üretemeyeceğinden biraz fazla yumuşak bir görüntü sağlıyor. Bunun dışında bolca yazı okumam ve yazmam gerekiyor, çözünürlük bu yüzden de önemli. Fazla fazla film izliyorum ayrıca.

Kriterlerim:

- 2K 24/27 inç ya da 4K maksimum 32 inç.

- 120Hz üstü olduğu sürece Refresh rate çok önemli değil.

- Curved monitörleri sevmiyorum, düz panel olması tercihimdir, 4K için 32 inçte Curved olması belki daha iyi olabilir.

- Renk doğruluğu ve kontrast oranı benim için çok çok önemli. Fiyatları abartı seviyelerde olmasa OLED almak isterdim ancak karşılayabileceğimi sanmıyorum.

- OLED'leri elediğimize göre 2K için local dimming ve/veya mini LED çok iyi olur.

- IPS-VA-TN olarak gidiyor tercihim, son zamanlarda birbirlerine çok yaklaşmışlar o yüzden ne kadar önemli IPS olması emin değilim.

- Görüş açısı hiç önemli değil.

- USB-C girişi olması büyük artı olur, MacBook bağlamak isterim.

- Oyun modlarıdır, Crosshair'dir vs hiçbir zaman kullanmadım. Renk doğruluğu ve en iyi teknik değerleri verecek profili kulanmayı tercih ederim.

- Bu fiyat aralığı için biraz fazla stretch ama film izlemeyi seviyorum, local dimming ile birlikte HDR10 olursa mükemmel olur.

Rtings'te AOC Q27G3XMN ilgimi çekti ancak sanırım stokta bulunmuyor artık, bir de flickering sorunu olduğu söyleniyor. Bu monitöre alternatif herhangi bir monitör sanırım tüm ihtiyaçlarımı karşılar.

Bütçe olarak 2K için maksimum 10k, 4K için 13-14K vermek istiyorum, daha fazlası çok zorlar.

Şimdiden teşekkürler, iyi günler.

Konuya takip! Aradığım şeyler sizinle bire bir aynı şeyler neredeyse şu anlık

ASUS ROG STRIX XG27acs​

Modeli ilgimi çekiyor şu anlık fakat stok gelmesi durumunda
MSI MAG 274qrf qd E2 ikimizin de tam aradığı monitör. Distribütör firmayla yaptığım görüşme sonucu mart ayında stokların yenilenecegini duydum hangi fiyat aralığında yenilenir bilemiyorum tabii ki bir özelliklerine bakmanızı öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı