13.000 TL'ye Sistem Toplama

Peki yukardaki arkadaşın dediği 2TB'lık Harddisk yerine 1TB SSD 1TB Harddisk olarak alsam daha iyi olmaz mı?
O sizin bileceğiniz bir durum aslında. 850 TL'ye kadar 1 TB SSD bulunabiliyor hem de M2. Ama bana kalırsa, sisteminize 512 GB M2 SSD alın ve kalan depolamayı tercih edeceğiniz şekilde alın derim. Ama hem sistemi hem de oyunlarımı aynı yerde toplayıp, sadece kütüphane olarak HDD kullanırım derseniz de 1 TB M2 SSD derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarda sorduğum soruyla alakalı ne söyleyebilirsiniz?
2060 tercih meselesi olur. Ama tavsiyem RTX 2060 Super olurdu. HDD sorusuna gelince, hiç kullanmayabilirsiniz. Bütçeden tasarruf ya da yerine 1 TB SSD değişimi yapılabilir. Bu şekilde daha da hızlı olur her şey.

Anladım, çok teşekkürler.

Hocam biliyorum, zevk meselesi ama. AMD 3. nesil durarken Intel 9. nesil toplanmamalı. Ve yahut ta 10. nesili bekleyebilirsiniz.

Sonuç olarak şöyle bir sistem orataya çıktı. Monitör de dahil olunca 15.000₺ yapıyor. Herhangi bir sıkıntılı yanını görürseniz belirtmeniz beni mutlu eder.

Amdyi bir daha düşünün 3. nesil ile işlemcileri çok iyi RX5700 XT 2070 gücünde bir kart şöyle bir şey alırsanız.

Son düzenleme:

Üstüne bir de 1TB Samsung QVO eklenir ve toplam 12,358 TL eder. Depolama alanı yetmeyecekse bir tane de Seagate Barracuda 2TB eklenir ve toplam 12,766 TL olur. Bu sistemi de 1080p'de kullanmayı düşünmeyin

Değişebilir parçalar: Ekran kartı MSI RX 5700 XT Gaming X ile değiştirilip 800 TL bütçe arttırılabilir. O bütçeyle de SSD PCIe Gen 4 bir SSD ile değiştirilebilir, işlemci yükseltilebilir, Gold sertifikalı bir PSU'ya geçilebilir (gerek yok aslında, Seasonic hiçbir şekilde üzmez), RAM 32 GB'a yükseltilebilir, sıvı soğutma alınabilir... Seçenekler sınırsız. 2019'un Ekim'inde Intel sisteme para verilmesini tavsiye etmiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…