13.000TL 6500XT sisteme parça önerisi

Bütçe
13.000

Vandel

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi akşamlar. 2021 yılı sonlarına doğru bir sistem öneri konusu daha açmıştım fakat ekran kartı arızası THH süreci derken iptal etmek zorunda kalmıştım. Sorun çözüme kavuşunca tekrardan fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikli amacım oyun fakat bir yandan oyun içi kayıt ve render almak istiyorum. Maksimum 13K bütçem var. Intel veya AMD sistem parça öneri ve fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
Elimde şu an ekran kartı olarak XFX 6500XT ve PSU olarak FSP 550+80 bulunmaktadır.
Edit: İşlemci - anakart - RAM - kasa önerisi.
Arkadaşlar fikir ve önerisi olan yardımcı olursa sevinirim

Son düzenleme:
Sıfır mı arıyorsunuz ikinci el mi?
Sharkoon WPM Gold Zero 750W 80+ Gold 14 CM Fanlı ATX Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri
Toplam 12.640TL yapıyor kasa ve güç kaynağından pek anlamıyorum onları kafanıza göre değişebilirsiniz.

Son düzenleme:
Sıfır arıyorum hocam. Bir de Intel tarafında DDR5 öneriniz var mı güncellik açısından? Yoksa fiyat performans olarak AMD mi almalıyım.

Oyun kaydı ve render için 6500 XT en kötü kartlardan birisi. Kayıt için CPU'yu kullanmanız gerekiyor.
Bence elindeki ekran kartını da satıp sıfırdan sistem dizmen daha mantıklı.

6500 XT'te video encode desteği yok.

Şu an için bu kart bir süre idare eder diye düşünüyorum o yüzden kayıt işlerini işlemci üzerinden alacak gibiyim. Veya bütçeyi 15k yapıp en kötü hazır sistem kovalamaya bakacağım.

Böyle toplam 13.722 lira yapıyor İntel tarafında.

Önerdiğiniz anakart DDR4 fakat RAM'ler DDR5 uyumlu mu bunlar pek anlamıyorum ama.

O zaman en mantıklısı Ryzen sistem öneriniz üzerinden yürümek olacak. Fikirler için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…