13 Mbps upload hızında yayın sırasında drop oluyor

JustLewn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Speedtest'e upload 13Mbps çıkıyor ama yayına 5000 bitrate veremiyorum. Yayının ilk 5 saniyesi veriliyor sonra kaybedilen kareler artıp duruyor. Çok saçma bir olay. Yüksek boyutlu dosyayı upload yaparken bile 7Mbps upload veriyor hiçbir şekilde drop yememesi lazım.

Yayın başladı 15. saniye.

Yayının 20. saniyesinden sonra.

PC:
GPU: Gigabyte GeForce 3060 OC Windforce -
CPU: i3 12100F - RAM: 16 GB DDR4 3600MHz -
RAM: 16 GB Kingston 3200MHz -
Depolama: 500GB SSD2 1TB HDD -
Anakart: Gigabyte H610M h 3200MHz -
PSU: Rampage Fusion 650W +80 -
Kasa: Rampage Fusion.

Ethernet ile bağlanıyorsunuz sanırım, yayını NVENC ile aktarıyorsunuz değil mi? O işlemci ile yayın yapmak zor olur.

Ethernet ile bağlanıyorsunuz sanırım, yayını NVENC ile aktarıyorsunuz değil mi? O işlemci ile yayın yapmak zor olur.
Evet NVENC aktarıyorum anlamadım neden hala böyle bir bitrate düşüşü yaşıyorum.

İşlemciden mi yayın yapıyorsun, ekran kartından mı? 12100F ile yayın yapmak çok zor.
12. nesil işlemci olduğu için kötü değil diye biliyorum ben aslında.

12. nesil işlemci olduğu için kötü değil diye biliyorum ben aslında.

12. Nesil dahi olsa 4 çekirdeği var, günümüzde yayın için minimum güçlü bir 6 çekirdek veya 8 çekirdek öneriliyor. Yani güçlü bir AM5 R5 7500F ile iyi bir yayın yapabilirsin veya i5 13400F ile.

12. Nesil dahi olsa 4 çekirdeği var, günümüzde yayın için minimum güçlü bir 6 çekirdek veya 8 çekirdek öneriliyor. Yani güçlü bir AM5 R5 7500F ile iyi bir yayın yapabilirsin veya i5 13400F ile.
Anladım. Şimdi bir yayın için CPU değiştirmeyeceğim o yüzden GPU üzerinden devam edelim. Bu bitrate neden düşer internet sağlayıcım ilemi alakalı? Test için mediafireye 2gb lık dosya yükledim sıkıntısız yükledi tam süre bilmiyorum ama.

Biraz modem ayarlarına baktım otomatikte kalmış VDSL2'ye aldım biraz oturdu gibi ama birisi interneti kullandığı gibi 6000 bitrate vermeme rağmen bitrate düşüyor.
Upload hızım 14Mb/S olmasına rağmen

internet böyle fakat 6000bitrate bile veremiyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…