13 Mini'den S24'e geçilir mi?

crzayevv

Femtopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm kardeşlerim. Konu başlığından da gördüğünüz gibi 13 miniden S24'e geçmek istiyorum.
Bu geçişte neler kazanırım ya da neler eksilir?
IOS'tan One UI geçilir mi? Eksiklik yaşar mıyım?
Exynos 2400 hakkında düşüncelerinizi de belirtirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Aleykümselam.
Her yönüyle daha güzel bir telefona geçmiş olursun, güle güle de kullanırsın.
IOS ve OneUI arasında doğal olarak farklılıklar var, eksiklik yaşayıp yaşamayacağın sana bağlı biraz da, ben şahsen yaşamazdım.
Exynos 2400 gayet güzel bir SoC, milletin Snapdragon seviciliği Eyfel kulesini aştığı için bilip bilmeden verip veriştiriyorlar, kötülüyorlar. Elbet eksi yanları var S8G3'e göre, ancak onun haricinde önceki nesil tüm SoC'lerden daha iyi.
Ek olarak S24 ile 24+ arasında çok az bir fiyat farkı ancak kayda değer birçok özellik farkı var, çıkabiliyorsan 24+ güzel seçenek olacaktır.
Ha bir de 24+ halihazırda kullanıyorum, ek sorun olursa cevaplayabilirim

Apple sever biri olarak S24 daha iyi bir cihaz olduğunu söyleyebilirim. İşlemci olarak tamamen kişisel görüşüm Exynos serilerini beğenmemekteyim benimki eskiden gelen bir huy mu desem bilemedim anladınız siz son okuduklarıma göre Samsung bu konuda kendini geliştirmiş ve güzel bir işlemci olduğu söyleniyor araştırmalarıma göre üzmeyeceğini söylesem yanlış olmaz sanırım. İşletim sistemi olarak iki işletim sistemi çok farklı şahsen IOS'u tercih ederim, işletim sistemi tamamen sizin zevkinize kalmış bir şey gidin bir teknonoji marketine ikisini de kurcalayın hangisi daha rahat deneyerek görün.

S23 ve S24 serileri gayet güzel seriler şahsen iOS kurma şansım olsa kullanmak isteyeceğim telefonlar.

1- Bir şey kaybetmez tam tersi çok şey kazanırsın.
2- IOS'tan geçilir. Yani başka Apple cihazların varsa belki ekosistemi bozar ama yoksa geçilir direkt. 13 mini özel boyutunu saymazsak çağ dışı bir cihaz özelik olarak. Küçük bir cihaz kullanıyorsun haliyle tek el kullanımı olsun cepte yokmuş gibi olsun bunlar bence büyük konfor. S24'e geçtiğinde ağırlaşacak, büyüyecek ve kullanım zorlaşacak hele kılıf takarsan 13 miniden sonra bayağı Plus gibi gelecek sana. İlk 1-2 ay böyle olur en fazla sonra alışırsın. Tek rahatsız eden kısım bu olur dediğim gibi. Çünkü zamanında 13 mini alırken muhtemelen o iPhone 5 ebatı için tercih ettin 13 yerine.

Fikirleriniz için teşekkürler hocam.
Exynos'dan şüpheliydim. Ama kullananlar gayet memnunmuş. Eski Exynos'lar pek de iyi olmadıkları için insanlarda artık ön yargı yarattı.
S24+ çok büyük telefon. Elbet daha büyük batarya ve ekran, ayrıca hızlı şarj insana cazip geliyor, fakat ben kompakt cihaz arıyorum. 13 mini almamın sebebi oydu zaten.
Hocam peki ısınma problemi yaşıyor musunuz kullanımda?

İşletim sistemi ve işlemci konusunda biraz önyargılıyım. Alışmada problem olmayacaktır. 13 miniyi almamıştan önce hatırı sayılır büyüklükte Xiaomi kullanıyordum
Haklısın hocam, sırf iPhone 5 ebatı için tercih etmiştim. Kompaktlığı deneyimlemiş oldum hem de.

İşlemci konusunu biraz iyileştirmişler. Az önce 1-2 video izledim.
Eski Exynos'lara göre verimlilik ve performans kısmında hatırı sayılır geliştirme var.
İşlemci konusu pek sıkıntı olmaz. İşletim sistemini de aynı dediğin gibi yerinde deneyimlemek gerek. Şahsen ben de iOS seviyorum. Fakat Android de kötü değil. Alışmak söz konusu.

Son düzenleme:
Eski Exynos'lar da o kadar kötü değiller, 990 kötüydü evet, ama mesela 2100 kullandım o da güzeldi gayet. 888'den aşırı bir eksiği de yoktu. 2200 ilk çıktığında yeni mimari yerleşiminin etkisiyle sorun yaşadı biraz, LPP versiyonu onu da çözdü. 2400 ise gayet iyi zaten.

Yok, ısınma sorunu hiç yaşamadım. Ağır oyunda elinde sıcaklığı hissediyorsun tabii ki ama rahatsız etmiyor, performans da düşürmüyor. Silikon kılıflı hali bu, kendisinde vapor chamber var zaten kılıfsız daha rahat dağıtır ısıyı.

Tahmin etmiştim. S24+ büyük cihaz olduğu için ısıyı kolayca dağıtıyor. S24 böyle performans gösterir mi peki?

S23 almak bence daha mantıklı hem daha ucuz hem de işlemci dolayısıyla S23 daha mantıklı geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…