13 yaşında birisi dershaneye gitmeli mi?

bananaguy

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. 13 yaşındaki kardeşimi bir dershaneye yazdırdık. Tüm dersleri iyi, sadece matematiği kötü çocuğun. Bize her hafta bire bir matematik dersi vereceklerini söylediler ama sonrasında iki haftada bire çıkardılar ve konuların yetişeceğini düşünmüyorum. Çünkü çocuğun temeli sıfır. Ayrıca bugün kardeşim denemeye girdi, sonuçları eskisinden daha kötü yapabildiği dersleri de artık yapamıyor. Neden diye sorduğumda, “dershaneyi kaldıramıyorum, çok ağır geliyor, ders çalışamıyorum” gibi şeyler deyip ağlamaya başladı. Durumuna üzüldüm fakat ne yapacağımızı bilmiyoruz ailecek. Sizce kaydını sildirelim mi? Ayrıca sildirirsek kalan parayı vermeli miyiz? Nisan ayına kadar taksit imzalamışlar galiba, nasıl bir durum olur? Cevaplarınızı bekliyorum.

13 yaşında dershane gereksiz değil mi hocam? Ben lise sonda YKS'ye hazırlanırken okul+ dershaneye gidiyorum, harbi arada ben bile bunalıyordum ki, ortaokul konuları dershaneye gidecek kadar da zor değil. Kendi halledebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa para tuzağı. Kayıt silme, para mevzularını bilmiyorum. Devletin dershanesine gitmiştim. Ayrıldıktan sonra parayı vermeye devam ettik. Dershanenin denemelerine devam etsin ama etüt birebirden çıksın bence. Denemelere devam etsin sadece. Kendi de çalışabilir.

13 yaşında dershane gereksiz değilmi hocam ben yks ye hazırlanırken okul+ dershaneye gidiyorum harbi arada ben bile bunalıyodum
Ailem zorla LGS için yazdırdı hocam ben hiç gitmediğim için nasıl bir ortam bilmiyorum.

Ailem zorla LGS için yazdırdı hocam ben hiç gitmediğim için nasıl bir ortam bilmiyorum.
hem okul hem dershane ödev verebiliyor. Hangisine yetişsin? Hangi zaman konu eksiğini kapatsın? Bu tür olaylar olabiliyor. Bence kendi çalışsın derslere, birebiri kendiniz özel hocadan da aldırabilirisniz belki. Ama denemelere devam etsin.

Ya hocam çocuğun aşırı üst düzey hayali yoksa bence çok gereksiz LGS için dershaneye gitmek. LGS o kadar önemi olan bir sınav değil. Evine yakın, ulaşımı kolay bir fen veya anadolu lisesine gitmeye çalışsın orayı hedeflesin. Öyle uzak yerlere bakmasın çünkü 4 sene o okula gidecek hiç çekilmez onun yolu.

LGS'ye evde de çalışılabilir gayet. Önce çocuk temelini oluştursun ufaktan. Bunun için kitaplar satılıyor. Matematik için vs. ki zaten ağır konular da yok hızlıca öğrenir.
Dershane bu yaşta aşırı derecede yıpratır. Evinde devam etsin. YKS'de kullanın o parayı.

LGS için gereksiz hocam bence. Şu an LGS kötü bir puan bile alsa Anadolu lisesine yerleşir zaten. Dershaneye ailen yazdırdıysa meslek lisesi istemiyor sanırsam ailen.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dershane ödevlerini zaten yapamayacak derecede 5 tane ders var 5 hocasıda haftada bir tane ünite bitirin diyormuş her şeye zaten çok stres yapan bir çocuk zaten bu da eklenince delirme seviyesine geldi ama anneme babama anlatamıyor tek bana anlatabiliyor şu an bende ne diyeceğimi bilmiyorum.

LGS için gereksiz hocam bence. Şu an LGS kötü bir puan bile alsa Anadolu lisesine yerleşir zaten. Dershaneye ailen yazdırdıysa meslek lisesi istemiyor sanırsam ailen.
Hocam meslek lisesine gidecek kadar değil evet belki iyi bir lise yapamaz ama en azından idare eder bir anadolu yapacağını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…