Ahh ahh. Kendi küçüklüğümü gördüm bu yazida.
Bu işler emek ve zaman ister. Ve biraz da şans. Bu işi yapanların %80'inden fazlası yetersiz satış bilgisi ve stratejisinden kaynaklı batar. Ama abi ben yine de yapmak istiyorum diyorsan al sana temel bir açıklama;
E-ticaret işine başlamak için öncelikle ne satacağınıza karar vermen gerekiyor. Talep gören, kargo ve stoklama açısından kolay, maliyeti düşük ürünler seçmek işini kolaylaştırır. Pazar araştırması yaparak ürünlerin benzerleri hangi fiyata satılıyor, kimler alıyor gibi verileri analiz edin. Daha sonra güvenilir bir tedarikçi bulman gerekiyor. Bu ister yerel bir toptancı, isterse Online platformlardan biri olabilir. Ardından işini yasal zemine oturtmalısın. Başlangıçta basit bir şahıs şirketi açmak yeterli olacaktır. Depo alanını da ürünlerini düzenli bir şekilde saklayabileceğin şekilde raf, kutu ve basit bir barkod sistemiyle organize edin. Satış yapacağın platformu belirle Trendyol, N11, Hepsiburada gibi yerler başlangıç için idealdir. Ürünlerinizi listelemeden önce iyi fotoğraflar çekin ve açıklamalarını sade, anlaşılır ve ikna edici şekilde yazın. Son olarak, sosyal medya ve çevreni kullanarak ürünlerini tanıt.