13 yaşında fitness yapılır mı?

Hangi ağırlık hocam ağırlık yazmamış? Neredeyse tüm spor salonlarında kas tonusu çok düşük yaşlı insanların bile başlayabileceği seviyede ekipmanlar mevcut. Dümdüz yapma demek faydalı değil.

Edit: Neyse bilmediğiniz konuda yazıyormuşsunuz. Daha ne diyeyim.

sporla bir ilgim yok tavsiye verdim sadece bu işler nasıl işler bilmiyorum ama bana göre bence bu yaş çok erken diye düşünüyorum
Hocam tecrübeli birisi olarak cevap veriyorum ben. Düşüncenizin yanlış olduğunu belirttim. Erken falan değil.

Spor boya bir etkide bulunmaz %95 genetiktir. Genetik sınırın 160sa 10 yıl basket oynasan bile 160 olarak kalırsın. Daha vücudun doğru düzgün testosteron üretmeye başlamamış, bu yüzden kas ağrıların daha çok ve gelişimin çok yavaş olacaktır. Kemik yoğunluğun da az olduğu için sakatlık riskin yükselir. Evde egzersiz yapmanı tavsiye ederim. Spor salonuna bu yaşta gitmek boşa zaman ve para kaybettirir salon fiyatları ortada. Evde yaptığın egzersizlerle şınav vs. az da olsa gelişebilirsin.
Her gün 1-1.5 saat spor yapılmaz haftada 2 gün off vermelisin, bu sporda dinlenerek büyürsün.

Son düzenleme:

Evde yapmak tercihim değil parası önemli değil salona alışsam daha iyi diye düşünüyorum çok zorlamam yani kendimi yaşım küçük olduğundan 3 4 gün off veririm diye düşünüyorum en azından biraz geliştireyim alışayım.

Başla kral, aşırı ağır girmezsin inan sana ilerde çok yararı olur, ama önerim deadlift gibi antrenmanlar yapma ego tatmini amaçlı çünkü kemik gelişimi açısından zararlı olabilir. Calisthenics yapabilirsin, crossfit antrenmanlar veya core idmanları yapabilirsin öneri olarak çünkü istediğin vücut bu tarz antrenmanlarla elde ediliyor. Başla, sorun olmaz. İğne falan vurma da.

Sadece sırt kol falan belli olsun istiyorum zorlamam kendimi bu yaza kadar şekil aldırtmaya çalışacağım.

2-3 gün off olması gereken zaten. Başlayabilirsin.

Sadece sırt kol falan belli olsun istiyorum zorlamam kendimi bu yaza kadar şekil aldırtmaya çalışacağım.
Başla hocam, zaten kemik gelişimi vs. derken çok hızlı gelişirsin o kadar fazla yapmasan bile.

bar al kendine evde yt den full body calışma videolarını izle ve yap. ben 11imde iken başlamıştım

Bar al kendine evde YT'den full body calışma videolarını izle ve yap. Ben 11imde iken başlamıştım.

Shredded brothers antrenmanlarını yap kesinlikle faydasını görürsün uzun vadede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…