Daha 13 yaşında olduğun için kendine zarar verebilirsin. Ağırlık tabanlı çalışma. Fitness falan en erken 15 yaşında başlamanı öneririm. Henüz ergenliğe yeni yeni girdiğin ve yaşının küçük olduğu için yapıcak çok bir şeyin yok. Uyku düzenine ve beslenmene önem ver yeter.
Daha 13 yaşında olduğun için kendine zarar verebilirsin. Ağırlık tabanlı çalışma. Fitness falan en erken 15 yaşında başlamanı öneririm. Henüz ergenliğe yeni yeni girdiğin ve yaşının küçük olduğu için yapacak çok bir şeyin yok. Uyku düzenine ve beslenmene önem ver yeter.
Ben basketbol ile başlamanı öneririm. Belirli bir kondisyon edindikten sonra vücut ağırlığını kullandığın hareketler ile ekleme yapabilirsin. 1x8, 2x8, 3x8, 4x8 gibi setlerle zamanla güçlendikçe arttırma yapılabilir.
12 yaşımdayken bir gün spora başlıyalım demiştik abimle. İlk başta günde 5-6 mekik 2-3 şınav çekiyordum aralıklarla. Her gün o sayıyı arttırdım. 1 ay sonra günde aralıklarla 150 mekik 30 şınav falan çekiyordum, sonra bıraktım. Ama çok zevkli oluyordu yanlış mı yaptım bilmiyorum.