13 yaşında yazılım yapmak

Copernicus

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 13 yaşındayım ve önümüzdeki yıl liseye başlayacağım. Yazılım öğrenmeye başlamak istiyorum, ancak nereden başlayacağımı bilmiyorum. Ayrıca, kullandığım bilgisayarın 10 yıllık ve pek iyi değil, bu yüzden yazılım alanında birçok uygulamayı kullanmakta sınırlıyım. İşletim sistemim Windows 7 olduğu için Node.js'i (ancak eski bir sürümünü) kuramıyorum. İngilizce dil seviyemin yeterli olduğunu düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

YouTube'dan rehberler izleyebilirsin ama bilgisayardan dolayı uygulamada sorun olacaktır. Udemy'den istersen kurs alabilirsin. Ayrıca yazılım dil gibidir. Pratik yaparak ve bol bol uygulamada kullanarak dilini pekiştirebilirsin. Yeterli bir bilgisayar almanı da öneririm. Hele ki oyun işine gireceksen ekran kartı ve işlemci büyük önem taşıyor.

Hocam sistem özellikleriniz nedir? Belki sizi Windows 8.1'e geçirebiliriz. Zira Node.js'nin geleceği var, güzel ve oldukça hafif bir çalışma ortamı.

Bunu tavsiye etme nedenim yüksek ihtimal kullandığınız diğer dillerinde sistem yazılımlarının şimdi olmasa bile ileride Windows 7'de sorun çıkarma olasılığı var.

Merhaba, 13 yaşındayım ve önümüzdeki yıl liseye başlayacağım. Yazılım öğrenmeye başlamak istiyorum, ancak nereden başlayacağımı bilmiyorum. Ayrıca, kullandığım bilgisayarın 10 yıllık ve pek iyi değil, bu yüzden yazılım alanında birçok uygulamayı kullanmakta sınırlıyım. İşletim sistemim Windows 7 olduğu için Node.js'i (ancak eski bir sürümünü) kuramıyorum. İngilizce dil seviyemin yeterli olduğunu düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
İnan bana sistem önemli değil. MadByte'de adamlara windows 7 ile oyun yaptırıyorlar.

Bende aynı durumdan muzdaribim maalesef.

Yazılım öğrenmek istiyorsanız ve bilgisayarınız eskiyse linux kurabilirsiniz. Xubuntu kurarak başlayabilirsiniz. Ayrıca yazılım öğrenmek istiyorum nereden başlarım diye soruyorsanız, içinizden gelerek değil para kazanmak için veya aile baskısıyla, bir şeyler yapmalıyım diye öğrenmek istediğinizi varsayıyorum. İçinizde yoksa pek bir yol katedemez, sıkılıp bırakırsınız. İçinizde olsaydı buraya sormak yerine zaten bilgisayarda birşeyler kurcalıyor olurdunuz. Ayrıca yazılım da, ne yazılımı öğrenmek istiyorsunuz? O kadar geniş bir alan ki. Basit tavsiye istiyorsanız ne yapmak istediğinizi belirtmeniz gerek. Oyun yapmak istiyorsanız c# ve unity önerebilirim. Program yazmak istiyorsanız farklı, driver yazmak için farklı, başka bir şey için farklı bir dil öğrenmeniz gerekecektir. Ama ilk öğrenmeniz gereken dil İngilizcedir. Türkçe kaynak bulmanız, bu kaynakların güncel veya kapsamlı olması imkansıza yakın. Ve neredeyse tüm programlama dilleri İngilizce baz alınarak yazılmıştır.

Hocam sistem özellikleriniz nedir? Belki sizi Windows 8.1'e geçirebiliriz. Zira Node.js'nin geleceği var, güzel ve oldukça hafif bir çalışma ortamı.

Bunu tavsiye etme nedenim yüksek ihtimal kullandığınız diğer dillerinde sistem yazılımlarının şimdi olmasa bile ileride Windows 7'de sorun çıkarma olasılığı var.

İşlemci Intel Core 2 Quad CPU 2.66GHz 4 çekirdek.
4 GB RAM.
ATI Radeon HD 4650 ekran kartım var.
Önceden Windows 8.1'deydim fakat bilgisayar çok kastığı için Windows 7'ye geçtim.

Yazılım öğrenmek istiyorsanız ve bilgisayarınız eskiyse Linux kurabilirsiniz. Xubuntu kurarak başlayabilirsiniz. Ayrıca yazılım öğrenmek istiyorum nereden başlarım diye soruyorsanız, içinizden gelerek değil para kazanmak için veya aile baskısıyla, bir şeyler yapmalıyım diye öğrenmek istediğinizi varsayıyorum. İçinizde yoksa pek bir yol katedemez, sıkılıp bırakırsınız. İçinizde olsaydı buraya sormak yerine zaten bilgisayarda bir şeyler kurcalıyor olurdunuz. Ayrıca yazılım da, ne yazılımı öğrenmek istiyorsunuz? O kadar geniş bir alan ki. Basit tavsiye istiyorsanız ne yapmak istediğinizi belirtmeniz gerek. Oyun yapmak istiyorsanız C# ve Unity önerebilirim. Program yazmak istiyorsanız farklı, driver yazmak için farklı, başka bir şey için farklı bir dil öğrenmeniz gerekecektir. Ama ilk öğrenmeniz gereken dil ingilizcedir. Türkçe kaynak bulmanız, bu kaynakların güncel veya kapsamlı olması imkansıza yakın. Ve neredeyse tüm programlama dilleri İngilizce baz alınarak yazılmıştır.

Kullanmakta olduğum bilgisayar ev bilgisayarı olduğu için Windows'tan başka işletim sistemi kuramıyorum diğer aile üyeleri bilmediği için. Yazılım öğrenmeyi şu ana kadar hiç para için düşünmedim, sadece sevdiğim için yapmak istiyorum aslında biraz da bilgim var fakat sistemim kötü olduğu için nasıl devam etmeliyim diye buraya sormak istedim. Şu an aklımda Full stack developer olmak var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı