1300₺ sistem toplama

Ducé

Hectopat
Arkadaşım için bilgisayar topluyoruz, ben biseyler yapmaya çalıştım ama size de bi' sormak istedim.

Sistem;
Ryzen 3 1200 işlemci.
B350M anakart.
R7 240 ekran kartı (ekran kartını biraz ucuz alıp anakart ve işlemciye yönelmek istedim, ekran kartını ileride upgrade yapabilir ama bu kart bu sisteme göre düşük kalır mi? Darboğaz vs.)
RAM 8 GB tek slot veya 4x2 olacak (bulabilirsem 1600MHz için bakacağım)
PSU-monitor-kasa-HDD konu dışıdır. Elimizde var yani.
1300₺ bütçe için anakart ve işlemci biraz uçuk olabilir ama biraz ileriye dönük, geliştirilmeye açık olmasını isterim. Yorumlarınız değerlidir, fikirlerinizi belirtin lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım için bilgisayar topluyoruz, ben biseyler yapmaya çalıştım ama size de bir' sormak istedim.

Sistem;
Ryzen 3 1200 işlemci.
B350M anakart.
R7 240 ekran kartı (ekran kartını biraz ucuz alıp anakart ve işlemciye yönelmek istedim, ekran kartını ileride upgrade yapabilir ama bu kart bu sisteme göre düşük kalır mi? Darboğaz vs.)
RAM 8 GB tek slot veya 4x2 olacak (bulabilirsem 1600MHz için bakacağım)
PSU-monitor-kasa-HDD konu dışıdır. Elimizde var yani.
1300₺ bütçe için anakart ve işlemci biraz uçuk olabilir ama biraz ileriye dönük, geliştirilmeye açık olmasını isterim. Yorumlarınız değerlidir, fikirlerinizi belirtin lütfen.

Benim bildiğim kadarıyla o ekran kartı çok güç çekiyor.

1600 Mhz DDR3 devrinde kaldı. Seçtiğiniz anakart ve işlemci DDR4 destekli. 800-850 TL gibi bir bütçeye Ryzen 3 1200 + A320 veya B350 anakart + 8 GB RAM bulabilirsiniz ikinci el olarak. Geri kalan 400-500 TL ile de GTX 1050 tarzı bir ekran kartı bulunabilir.
Sahibinden ve letgo üzerinden değil de forumların ikinci el kısmından bakmanızı öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı