Herkese iyi akşamlar. Elimde geçen sene aldığım Asus R7 240 Gddr3 2Gb 128Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar ekran kartım var. Ekran kartımı değiştirmeden Anakart+İşlemci+Ram+Kasa alıcam. Başlıktada belirttiğim gibi bir sistemde AMD işlemci var diğerinde iste İNTEL sizler hangisini önerirsiniz ? Bütcem fotoğraflardaki gibi maks. 1300 küsür TL civarlarında. Sizlerin önerebileceği sistem varsa onlarada bakabilirim. Teşekkürler.
Eğer sadece oyun oynuyosanız apu sistem toplayıp elinizdeki mevcut r7 240ında performansını arttırabilirsiniz. Daha ileriye dönük düşünürseniz intel düşünüp iyi bir işlemci alıp daha sonra ekran kartı değiştirebilirsiniz.
Hocam apu cpu ve gpunun bir arada olduğu sistemdir. Amd nin dual graphics desteği ile hem apunun içinde ki grafik işlemciyi hem de taktığınız r7 250 r7 240 gibi ekran kartınızı birlikte kullanıyosunuz. Sli ya da crosfire gibi düşünün ancak burda 2. gpunun %50 sinin kullanmak gibi bir durum yok yani şöyle özetliyim; Apu denilen işlemciyi alıp taktığınızda birde elinizdeki r7 240ı taktığınızda iki grafik işlemcide tam performans çalışırtırabilirsiniz. Recep ve Ali abinin amd sistem toplama videosunun ilk 10-15 dksını izlerseniz daha rahat anlayabilirsiniz.
Bu sisteme karar verdim biraz alakasız oldu ilk paylaşımımdan sonra ama Ne dersiniz ? Gta5 Witcher gibi yüksek oyunlar zaten oynamıyorum. O yüzden bu sistemle csgo ayarında oyunlarda rahat ederim diye düşünüyorum.
Intel İ5 4590 3.3 GHZ 650 TL
H81 Plus 220 TL
2x4GB RAM 200 TL
Xıgmatek Asgard Pro 600W 250 TL
Deep Cool Gammax 200 55 TL
1.400 TL tutuyor. Bu şekilde satın alın. O bütçe ile G3258 macerasından vazgeçin. Gerekirse bellelkleri 4+2 şeklinde yapın. Sogutucuyu iptal edip işlemciyi İ3 4160 yapıp SSD de ekleyebilirsiniz.