1300 TL Modem tavsiyesi

420957

Hectopat
Merhaba hocalarım.
Maksimum 1300TL bütçede modem arıyorum.
Hem fiber hem de VDSL2 desteklerse çok iyi olur. CS:GO Valorant gibi oyunları fazla oynarım.
Bütçemin hepsini kullanmak zorunda değilim yani biraz daha ucuza F/P bir cihaz olursa onu da alabilirim.

Bir modeme bu kadar vermeye gerçekten gerek var mı?

Hocam şu an Türk Telekom'un verdiği TP-Link VC220 G3U modelini kullanıyorum. Kronik arızalı modem. Ping oyunlarda en düşük 100-120 arasında. İnternette kopmalar oluyor modemi resetleyince düzeliyor. Yarım saatte bir tekrarlıyor bu olay. O kadar bezdimki 10.000 bütçem olsa onu bile verip modem alabilecek moddayım.

Bir modeme bu kadar vermeye gerçekten gerek var mı?
Bir modem diyip geçmek olmuyor, ben çoğu modem SNR Margin ayarı görmedim örneğin keenetic modemlerde bunlar var ücretsiz dns hizmeti veriyorlar, raspberry pi ile kullanıyorum dns sabitledim ve uzaktan kendi bulutuma erişebiliyorum mesela bunun sayesinde. Amacınız sadece internete girmek ise belki gerek yoktur fakat daha fazlasını isteyen için kesinlikle gerek var.

Hocam peki bununla Keenetic Hero DSL arasındaki fark nedir?
Wifi sınıfı farkları var, Hero DSL daha yüksek hızlar sunuyor. Port olarak Extra DSL 4 adet 100 mbit/s porta sahipken Hero DSL 1 adet 1Gbit/s porta sahip.

Detaylı olarak buradan bakabilirsiniz link

Hocam peki bununla Keenetic Hero DSL arasındaki fark nedir?

Daha fazla port sayısı ve daha çok performans. Ama 200 Mbps'den fazla hızınız yoksa pek bir fark olmaz.

İnternet hızım 100 Mbps. Bu modemi kullanıyorum. Oyunlarda ping değerlerim ISS sağlayıcısından kaynaklamadığı sürece asla dalgalanmaz.
Örneğin LoL'de 18 sabit, PUBG'de 40-45 arası, Valorant'ta 6-11 arası.

@420957

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı