Benim problemim hangi monitörü seçmem gerektiği. RTX 2060 ekran kartlı bir sistem topladım. Şu an kullandığım monitörüm ASUS'un 60 Hz 1 ms Full HD özelliklerine sahip 24 Inc bir monitörü. Bu monitör aynı zamanda DVI girişine sahip. Bu monitörü de değiştirmek istiyorum. 3 model arasında kaldım ve fiyat üst limitim 1300 TL. Bu 3 monitöründe kendimce avantajları ve dezavantajları var.
Samsung monitörün benim için avantajı G-Sync özelliğini kullanabiliyor olmam. Technopat kanalında da videosu zaten mevcut. Ama 4 ms çok yüksek bir değer mi yoksa yeterli bir değer mi bunu bilmiyorum. Kavisli olması da artı diye bahsediliyor. Panelin de VA olması çok iyi şeklinde yorumlar var.
Acer monitörlerde G-Sync özelliğinin kullanılabilir olup olmadığını bilmiyorum. 1 ms değeri de oldukça cezbedici geliyor. 4 ve 1 ms değerleri ortalama olan bir kullanıcıyı rahatsız edecek bir düzey midir?
4 Ve 1 ms bence standart bir oyuncunun fark edeceği bir değer değil. Kavisli olması avantajından dolayı 3 Ms'den refagat edip Samsung tercih edebilirsin. Üstelik bilinen eski de bir marka.