1300 TL Sistem Toplama

Magistier

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bana 1300 TL'ye bir sistem toplamanızı rica edebilir miyim?

Sistem parçaları ikinci el de olabilir (Bursa içi olursa daha iyi olur). Bu fiyata en güçlü sistemi istiyorum çünkü ileride yükseltme yapacağımı zannetmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
ECS G31 sıkıntılı DDR2 RAM bulmak çok zor zaten. O anakart zaten maxsimum 4 GB destekliyor. Yani dediğin gibi işe yaramaz.

Linkteki APU sistemin iyi yönleri güncel altyapısıyla güncellemeye açık olması. Kötü yönleri ise 2133 Mhz RAM frekansı kullanması ve kasanın içindeki PSU güvenilmez olması.
Normalde APU sistemler dual kit daha performanslı çalışır. Ama anakart RAM için sadace 2 slotu var. Yani 2x4 şeklinde alırsak RAM'leri ilerde RAM yükseltirken sıkıntı yaşatır. Onun haricinde ilk değiştireceğin parça PSU olsun.

Önerdiğim E5450 - GT 1030 - GTX 1050 sisteminde ara parçalar daha sağlam. Ama bu sistem güncellemeye açık yani sana kalmış. Gerçi sende güncelleme yapmayacağım demişsin. Alıp uzun yıllar kullanacaksan E5450 - GTX 1050 sistemi al. 2020 gibi DDR5 sistemler çıktığında direk anakart, RAM, işlemci'yi çöpe atar o günün şartlarında en iyi sistemi toplarsın.

Son düzenleme:
Dediğin mantıklı geldi şimdilik ekran kartını sağlam tutayım ileride(çok ileride) ekran kartı, kasa, HDD dışında sistemi değiştirebilirim.

O zaman bu bütçeye göre en güçlü 2.el sistem ne olur yeniden bakabilir misin rica etsem?

Uyumludur. Ama 80 TL sıfırını alabileceğin bir işlemci varken, 120 TL 2. el almak bana mantıklı gelmedi. Yanlış bilmiyorsam 24 günde teslim ediyorlar. Yine bekleyemem diyosan sana kalmış. GTX 770 - GTX 1050 aynı güçte sayılır. GTX 1050 - E5450 performansı şu şekilde. Açık dünya oyunlarında biraz darboğaz illa olacaktır. Ama ayarları yükselterek bunu engelleyebilirsin. APU sistemide alabilirsin. Sormayı unuttum. Mönitörün 1080P değil mi? Çünkü bu sistemle 720P oynayamazsın. %100 darboğaz olur. İşlemcide stok fan yok unutmuşsun galiba. Buyur;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende seninle ayni mantikla ilerledim. Bu fiyata en iyi sistemi toplamaya calistim kendi sistemimi yazayim sana:
Wozlo 350w psu (40 tl)
Herhangi bi kasa 80tl civari
Msi a68hm-e33 v2 (180 tl)
Amd athlon x4 840 (250 tl)
Asus gt 1030 (325 tl)
Rami ikinci el aldim 4 gb 1333mhz (75 tl)
Bende harddisk vardi 100 tlde ona ayir
300 tlye bi monitor alabilirsin orta halli
Toplamda 1350 yapti. Ama n11 den aldim parca parca aldim. mesela islemci aliodum indirim kuponu veriyodu o kuponla digerini aliodum onla gelenle digerini bole gidiodu. nerdeyse bi 100 tl indirim oldu toplamda. suan sistemim cs go maks ayarlarda 100 fps alio. gta 5 i de tahminimce orta ayarlarda 60 fps alir. Darbogaz olur mu dersen islemci kullanimiyla ekran karti kullanimi ikiside %80 uzerinde gayet dengeli calisiyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…