AMD den yana kaygın olmasın.
Rica ederim, yalnız dediğimi düşün takas etmektense para alıp üstüne eklemek daha iyi olacaktır. Gereksiz parçalara yer vermemiş oluruz.
Dengesiz bir sistem.Bende haziran'a doğru almayı düşünüyorum sistemim:
ASUS Z87-GYRPHON ANAKART-475 TL
İntel Core i5-4440 İŞLEMCİ-511 TL
CORSAİR 4GB 1333 MHZ TEK MODÜL RAM-101 TL
ZOTAC GTX650 Tİ BOOST GDDR5 2 GB 192 BİT DirectX 11.1 EKRAN KARTI-378 TL
COOLER MASTER ELİTE RC-430 500W KASA-218 TL
BENİM TOPLAYACAĞIM BİLGİSAYAR HAZİRAN'DA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM SEN KENDİNE FAZLA GÖRDÜĞÜN PARÇALARI ÇIKARTIP YÜKSELTEBİLİRSİN SANA KALMIŞ AMA BU SİSTEMİ SANA ÖNERİRİM SABİT DİSKİ DE YAZMADIM SEN KENDİ İHTİYAÇLARINA GÖRE SEÇERSİN.BU ARADA BU FİYATLAR VATANIN HAFTA İÇİNDEKİ PAHALI FİYATLARI HAFTA SONU BİLDİĞİM KADARIYLA %25 DÜŞÜYOR FİYATLAR.
Dengesiz bir sistem.
Format58, toplayayım hemen ama bir bütçe belirtin mesela 1300'e bilgisayarınızı satacaksınız, üstüne ne kadar ekleyebilir siniz?
Bende haziran'a doğru almayı düşünüyorum sistemim:
ASUS Z87-GYRPHON ANAKART-475 TL
İntel Core i5-4440 İŞLEMCİ-511 TL
CORSAİR 4GB 1333 MHZ TEK MODÜL RAM-101 TL
ZOTAC GTX650 Tİ BOOST GDDR5 2 GB 192 BİT DirectX 11.1 EKRAN KARTI-378 TL
COOLER MASTER ELİTE RC-430 500W KASA-218 TL
BENİM TOPLAYACAĞIM BİLGİSAYAR HAZİRAN'DA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM SEN KENDİNE FAZLA GÖRDÜĞÜN PARÇALARI ÇIKARTIP YÜKSELTEBİLİRSİN SANA KALMIŞ AMA BU SİSTEMİ SANA ÖNERİRİM SABİT DİSKİ DE YAZMADIM SEN KENDİ İHTİYAÇLARINA GÖRE SEÇERSİN.BU ARADA BU FİYATLAR VATANIN HAFTA İÇİNDEKİ PAHALI FİYATLARI HAFTA SONU BİLDİĞİM KADARIYLA %25 DÜŞÜYOR FİYATLAR.
VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk
VATAN COMPUTER - ASUS - M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - Anakart
VATAN COMPUTER - COOLER MASTER - CMP-350 500W MidT ATX S
VATAN COMPUTER - ASUS - GTX660 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart
VATAN COMPUTER - GSKILL - 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Mod
VATAN COMPUTER - AMD - FX X4 4300 Soket AM3+ 3.8MHz 8MB Cache 32nm
1557 lira. Hem online oyunlarda hemde fps oyunlarında, fiyatına göre gayet güzel bir sistem.
VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk
VATAN COMPUTER - ASUS - M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - Anakart
VATAN COMPUTER - COOLER MASTER - CMP-350 500W MidT ATX S
VATAN COMPUTER - ASUS - GTX660 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart
VATAN COMPUTER - GSKILL - 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Mod
VATAN COMPUTER - AMD - FX X4 4300 Soket AM3+ 3.8MHz 8MB Cache 32nm
1557 lira. Hem online oyunlarda hemde fps oyunlarında, fiyatına göre gayet güzel bir sistem.
İyi bilgisayar, iyi ekran kartı yada iyi işlemci yoktur: bileşenler, kullanıcının amaçlarına hizmet ederler.
Render, video kodlama vs. = Intel i7 serisi, üst seviye AMD FX modelleri
Oyun = Orta seviye AMD FX, Intel i3, i5
Bilgisayar çalışsın yeter = Intel Pentium, AMD APU
Soru: "fiyatı yüksek olduğu halde Intel'i seçmenin bir mantığı var mıdır?" değil, "işlemciyi hangi amaçla kullanacağım?" olmalı.
Intel modeller, saf işlemci performansı adına AMD'den üstünler ve bu yüzden pahalılar. Buna; Intel'in muhteşem pazarlama stratejilerini ve parasal üstünlüğüne de ekleyebiliriz. Ama performanslı diye oyun sistemine i7-4770K alırsam, 400$'lık bir işlemci bana ne kazandıracak? Daha hızlı sistem açılışı, çok daha fazla frame sayısı, hızlı veri aktarımı?
Oyun sistemlerinde pahalı yada performanslı işlemciler tercih etmek, RevoLand'in Gaming serisi anakart almasına benzer
Sadece manevi huzur.
Tabi ağır strateji ve online oyunları bu konunun dışında tutuyorum.
FPS oyunlarında görsellik ön planda. Crysis 3'de de yapay zeka var ama bu Total War serisi ile kıyaslanmayacak kadar az. Strateji yada online oyunlarda grafik seviyesi daha düşüktür ama aynı anda yüzlerce karakter yada objenin harita üzerindeki her tür eylemi işlemciye fazlaca yük bindirir. Bu yüzden FPS oyunlarda işlemcinin ne olduğunu önemi yok. Ama diğer oyunlarda, düşük seviye işlemci = mutsuzluk anlamına gelebilir.
Ancak bu durum tüm oyunlar için geçerli değil. Online oyun sırasında sistemde herhangi bir kasılma yoksa yine mutlu sayılırız.
Bu ürünü kesinlikle tavsiye etmiyorum. Zira "bakkal" kokusu alıyorum.Hazır toplanmış bilgisayar olarak mesela bu;
http://urun.gittigidiyor.com/bilgis...-cekirdek-1-tb-hdd-2-gb-ekran-karti-103887678
Online oyunlarda işlemci daha önemlidir. Burada, Haluk ağabeyimizin güzel 1-2 açıklamasını paylaşayım size.
Siz online oyun oynamıyor olsaydınız, çok daha iyi bir ekran kartı önerecektim. Aynı şekilde fps oyunları oynamıyor olsaydınız, çok daha iyi bir işlemci önerecektim.
- - - Güncellendi - - -
Bu ürünü kesinlikle tavsiye etmiyorum. Zira bakkal kokusu alıyorum.Ekran kartı modelini dahi belirtmemiş "2GB" demiş geçmiş. 2Gb veya 100gb olmasının bizim için hiç bir önemi yok.