13000 TL Dizüstü Bilgisayar Önerisi

burakkcbyk

Kilopat
Katılım
12 Haziran 2017
Mesajlar
141
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2013 yılından beri ASUS G75VW kullanıcısıyım. Çok memnun olarak SSD takviyesi ile bugünlere kadar kullandım. Şimdi sizlerden tavsiyeye ihtiyacım var.

İstediğim özellikleri yazarsam daha kolay tavsiye verirsiniz diye düşünüyorum.
Fiyat en fazla 13000 TL(eğer kurtarmıyorsa istediklerim 1000 TL eklenebilir). Kesinlikle 17.3" mat panele sahip olmalı. Kesinlikle önceki ASUS marka bilgisayarım gibi gibi alttan havayı alıp arkada çift egzoz şeklinde soğutma sistemi olmalı, ısı sorunu kesinlikle yaşamamalı. Kasa kalitesi sağlam ve tok olmalı. Klavye en kötü ihtimalle aydınlatmalı olmalı(illaki RGB falan diye bir derdim yok). Ağırlık, kalınlık bunlar benim için problem değil, ki oyuncu dizüstü bilgisayarlarında incelmeye karşıyım soğutmayı baltaladığı için. Hoparlörler konser kalitesinde ses vermese de zayıf olmasın. RTX 2070 bu fiyat düzeyinde sorunsuz modellerde var ise tercihim grafik yönünden en az RTX 2070.

Bu bilgiler ışığında bana sorun çıkarmayacak sağlam sorunsuz bir model ne önerebilirsiniz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe ve ağırlık sıkıntı değilse Asus'tan devam edilebilir Asus ROG G731GW-EV001 Intel Core i7 9750H 16GB 1TB + 256GB Fiyatı

Fiyatı birazdaha uygun olup I7 8750H ve RTX 2070 kullanıyor olan HP bakabilirsiniz HP OMEN 15-dc1003nt (5AU91EA) Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Bahsettiğiniz Asus modelinin 15.6" versiyonunu bir mağazada gördüm. İnce yapıda bir üründü ve soğutma konusu kafamda soru işareti bıraktı. 17.3" versiyonu kalın bir ürün mü?
Önerdiğiniz Hp modeli 15.6" ve Hp yıllarca da çalıştığım iş yerlerinde, kurumlarda benim nefretimi kazanmış bir markadır.
Bu doğrultularda ek önerileriniz var mıdır?

Tulpar T7 V18.1 17.3" Oyun Bilgisayarı şöyle bir laptop var RTX 2060 ama işlemci bu açığı kapatır.
Monster markasında ucuz malzeme kalitesi kaynaklı problemler yaşanıyor diye okuyorum çoğu yerde. Kasasına, ekranına, fanlarına laf atanlarla, şikayet edenlerle dolu her yer.


Sonuç olarak buraya konu açtım. Yani aslında işlemci, ekran kartı vb dahili bileşenlerin hangisi iyidir hangisi kötüdür bilgim var. Konu açma sebebim bu bileşenlerin harmanlanıp bir araya getirilmesiyle oluşturulan dizüstü bilgisayar sektöründen yıllardır uzak durmam. Hangisi kronik sorunlu hangisi sorunsuz bilmiyorum
Arkadaşlar daha ek yardım da gelmeyince detaylıca baktım. Sonuç olarak MSI GE75 Raider modelinde karar kıldım. RTX 2080 fiyat farkına değiyor gibi hissettim. Ve ısınma yaşatmayacak en ince modelin tüm markalar içinde GE75 modelinden başladığı kanaatine vardım.

Aklımdaki son soru i7 8750H mı yoksa i7 9750H olan modeli mi seçmeliyim?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı