13000 TL'ye i5-9600K RTX 2070 PC toplama

Elbette kulanabilirsin. Ama darboğaz olur neredeyse her oyunda.Bence o kadar iyi bir işlemci değil. 6 çekirdek 6 izlekli bir işlemciyle 8 çekirdek 16 izlekli bir işlemciyi karşılaştırmak yanlış bence.
AAA oyunlarda 1080p'de en yüksek ayarlarda oynadığı sürece darboğaz olmaz ama işlemci kullanımı 1080p'den dolayı yüksek olabilir. Competitive oyunlarda ise en düşük ayarlarda oynarsa fazla fps için o zaman işlemci kullanımı %100 görebilir.

youtubede RTX 2060 ve 2070'e i5 9600K işlemci takan var. Darboğaz konusunu nerden anlayabilirim?
Ben bu toplama konusunu anlayamıyorum: QP GAMING PLUS i5 9600K / 16 GB / 250 GB SSD / RTX 2070 8 GB Oyun Bilgisayarı technopat böyle bir bilgisayar toplamış. Kendi mantığımla bu bilgisayara benzer bir bilgisayar topladım. i5 9600K ryzen 2700x'ten daha iyi bir performans sergilediğini gördüm. ben 2K veya 4K'da oyun oynama kafasında değilim(sadece 2k da kaç fps aldığıma bakarım tabi).İstediğim monitör,kasa fanı dahil 9-14bin TL arası beni uzun ömür taşıyacak bir oyun canavarı istiyorum. Monitör konusuna da gelmek istiyorum. VA monitörlerin TNlere göre daha iyi olduğu söyleniyor(oyun ve canlı renk performansı anlamında). Bu konularda beni özelden ya da bu yorumdan bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden bir işlemci alırken sadece oyunda verdiği FPS değerine bakıyorsunuz? Bu devirde 2000 TL'den para döküp 6C/6T bir işlemci almanın ne mantığı var. Onu geçtim bir de soğutucu ücreti eklenecek üstüne 300-400 TL ediyor 2500 TL. Bu bütçeye İ5 9600K, RTX 2070 alırsanız parayı çöpe atmak olur. 13.000 TL'ye çok rahat Ryzen 7 2700, RTX 2080 sistem toplanır. Ayrıca bu kadar para verdiyseniz 1080P'de kartı yormak için en kötü 21:9 monitör almanızı öneririm ben. Her oyunda %100 kullanmayacak zaten. Benim önerim aşağı da.

AMD Ryzen ™ 5 2600X 3.6GHz, RTX2080 8GB, 8GB Ram, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC bu sistemi özelleştirme kısmından 16 GB RAM ekle. SSD ekleme. İşlemcini Ryzen 5 2600X olarak bırak. 2K'da emin ol İ5 9600K ile aralarında çok performans farkı olmayacak. Anakartı B450 Tuf Gaming yap. 9700 TL yapacak. 300 TL'ye Samsung Evo 860 250 GB al. 2600 TL'ye şu monitörü al. Captcha Verification. 400 TL cebinde kalıyor. İstersen işlemciyi Ryzen 7 2700X yap bütçeni aşar az çok ama değer ya da SSD'yi 500 GB yapabilirsin. Tamamen sana kalmış seçimler.

RTX 2070 daha kuvvetli bir ekran kartı olduğu için seçtim. Monitör konusu ise VA panel olmazsa olmaz dediler(oyun ve canlı renk performansından dolayı) ve 2K oynamayı düşünmüyorum. 1080p'de oynamak yeterli gibi duruyor.

Bi bitmedi şu çok çekirdek sevdanız. Oyunda yüksek FPS alıyorsam ve akıcılık varsa gerisi traş. Render yapmıyorsam tabii ki.
1080P için RTX 2070 ve 2080 kullanmak mantıklı bir seçim değil hocam. RTX alacaksanız 2K monitör şart oldu artık :d GTX 1080 baka bilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bi bitmedi şu çok çekirdek sevdanız. Oyunda yüksek FPS alıyorsam ve akıcılık varsa gerisi traş. Render yapmıyorsam tabiiki.
Desene o zaman bunca zamandır Ryzen serisini tercih edenler salakmış. Birkaç yıl belki birkaç ay sonra oyunlar sistem gereksinimlerine threads ve çekirdeği eklemeyeceği ne malum? 6C/6T bir işlemcinin geleceği olamaz. Threads elbet önem kazanacaktır en yakın zamanda. Ryzen 3 1200, 1300X, 2200G, İ3 8100 kullanıcıları yavaştan çöküşe geçmeye başlayacaktır bile. Ayrıca önerdiğim sistem de İ5 9600K'yı tokatlayacak işlemciye sahip olacak. vRAM'in, RAM'in, ekran kartının ne kadar önemi var ise çekirdek ve threads'ın da o kadar önemi var.

Neyse ya zaten bıktım şu çok çekirdeği savunanlardan. Kendiniz bilirsiniz, Intel benim için her zaman daha iyi :d

Bütçe arttı, geleceğe dönük olması ve OC imkanı tanıması için ekledim sıvı soğutma. 9600K daha güçlü lafını bir oyun testine bakarak söylemenize hatta böyle bir şeyi söylemenize gülsem mi üzülsem mi bilemedim açıkçası.
Ayrıca gördüğünüz hep gerçeği yansıtmayacak testlere dayanarak 9600K daha iyi, aynı tarzı cümleler kurmayı lütfen bırakın. Piyasadaki bütün 8/9 nesil İntel ve 2. nesil AMD işlemcileri kullandım. AMD çok daha rahat besliyor kartı. İntel ile arada FPS anlamında fark olmaması demek aynı güçte olduğu anlamına gelmiyor. Technopat 9600K Rtx 2070 oyun videosunda yer yer %90 civarlarına vurduğunu görebilirsiniz işlemci kullanımının. Şu anda 9700K ve 9900K barındıran sistemler kullanmaktayım. Yakın geçmişte 9600K da kullanıyordum. 9600K doğru düzgün besleyemiyordu R6 gibi oyunlarda 1070'i fakat 9700K ve 9900K %60 gibi bir kullanım ile besliyor. Diyorsanız ki benim cebimde var güzel para yalnızca işlemciye 4000 TL ayırabilirim. Alın 9700K yanına da kaliteli bir sıvı soğutma kullanın. AMD tarafında soğutmaya ekstra para harcamayıp her çözünürlükte rahat rahat besleyen ve uygun fiyatlı işlemcileri satın almak çok daha mantıklı böylece ekran kartını yüksek tutabiliyorsunuz.
2070 2K kartı gibi başkalarından duyduğunuz bilgilerle gelmeyin. 9600K ile RTX 2080'i bile 1080P'de kullanabilirsiniz.
Arkadaş haklı sevgili forum kullanıcıları. Hocam ben 2080 Ti ile kullanmayı düşünüyorum. 1080p değil de 720p kullanıcam ama. Bol FPS görmek istiyorum. Sorum şu: Besler rahat rahat 720p çözünürlükte size bu kadar basit bir soru yöneltmeyeyim. SLI ile 2 Rtx 2080 Ti kullansam olur mu?

Son düzenleme:
Sıvı soğutma çıkartılabilirmi fiyatı düşürmek için ? Stok fan OC yapmazsak yeterli olur diye düşünüyorum. Birde hangi siteden toplamıştınız görseldeki sistemi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…