13100F ısınıyor

Yusufarsllaan

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımı 5-6 ay once aldim, islemci i3 13100F stok fan 1 ay oncesine kadar 60-65° olan islemci şu anda 85'e kadar cikiyor ve bostayken bile 55°. Sebebi termal macun mudur ya da baska bir sey midir?

Arkadaşlar bilgisayarımı 5-6 ay once aldim, islemci i3 13100F stok fan 1 ay oncesine kadar 60-65° olan islemci şu anda 85'e kadar cikiyor ve bostayken bile 55°. Sebebi termal macun mudur ya da baska bir şey midir?

Macundandır muhtemelen ama macunun 1 ayda etkisini o kadar cabuk kaybetmemesi lazım hangi termal macunu kullandınız?

Havalar sicak. Kasa mesh degil ve gucsuz fanlara sahipse normal. 13. nesil i3 12. nesil kardesine gore az biraz daha agresif sicaklik konusunda ve stok fan dandik. Macunluk bir durum yok ortada.

Ben aynı sorunu i5 11400 ile yaşadım (stok soğutucu ile). İlk aldıımda bir sorun yoktu ama 9 10 ay sonra PC ısınmadan dolayı kapanmaya başladı. Bende soğutucu aldım ve sorun düzeldi.

Yaz geldiği için daha çok ısınacaktır. Macun değiştirip kuleli fan(bütçeniz varsa sıvı soğutma) alabilirsiniz.

Yaz geldiği için daha çok ısınacaktır. Macun değiştirip kuleli fan(bütçeniz varsa sıvı soğutma) alabilirsiniz.
i3 13100F için kule tipi veya sıvı soğutma almak iyiymiş. Kaliteli bir termal macun ile değişim yapın işinizi görür birde işlemcinin fanı modunu silent moddan normale çekin maksimum 75-80'i görür bu sayede.

i3 13100F için kule tipi soğutucu almak iyiymiş. Kaliteli bir termal macun ile değişim yapın işinizi görür bir de işlemcinin fanı modunu silent moddan normale çekin maksimum 75-80'i görür bu sayede.

Yanlış bilmiş olabilirim de bu ego ne kardeşim tamam en iyi sensin.

Macundandır muhtemelen ama macunun 1 ayda etkisini o kadar cabuk kaybetmemesi lazım hangi termal macunu kullandınız?
Stok fanin ustundeki hoc ellemedim daha

Tesekkurler termal macunu deniycem fan hızını da soğutmuyor diye zaten full yuk altinda kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…