posedion09
Femtopat

Merhabalar, uzun süredir PC toplamak istiyorum ve başlıktan da görebileceğiniz üzere bütçem 13200. Yazılımla ilgileniyorum ve oyun oynuyorum hatta uzun süre bilgisayarın başından kalkmıyorum, (CS:GO, Valorant, GTA 5 vb.) şu ana kadar düşündüğüm parçalar şunlar (öneriniz varsa bekliyorum. Ayrıca ekran kartını AMD istemiyorum.
1-AMD Ryzen 3800X (3700X olabilir)
2- anakart (önerilere açığım tercihen ASUS)
3 -ram (x3)
4-Seagate 1TB 7200RPM
4-SSD Seagate 500 GB SSD firecuda 3450 MB okuma 2500 MB yazma. (ssd 500gb altı olmasın birde M2
5-Aus ROG STRIX 2060(dediğim gibi tercihlere açığım ama AMD ekran kart istemiyorum marka olarak gene ASUS.
6-Sıvı soğutma Cooler Master Masterliquid Lite 120mm
7-Kasa Power Boost X-59 PSU olan ya da olmayan fark etmez, tavsiyelere açığım kasanın boyutu çok küçük olmasın ayrıca çok da büyük olmasın bir de PSU ayrı olacaksa Full modüler olmalı sonradan bir şey olursa sıkıntı çıkmasın PSU kaç W olsun diye internette hesaplatırken 750W PSU olduğunda %53 kullanılıyor gözüküyor 650W'da %73 gözüküyor.
Dediğim gibi oyun oynarım, yazılımla uğraşırım. Bütçe de yazıyor zaten marka tercihleri falan önerilere açığım, yapanlara şimdiden teşekkür ederim.
240mm sıvı soğutucu alman çok daha iyi olur
Ne kadar soğuk o kadar iyi ve daha uzun ömür, hemde aralarında çok bir fark yok fiyat olarak.Neden yani çok mu ısınmakta 3800X
Cooler Master ML240L V2 sıvı soğutma daha iyi olur. Asus hayranlığınız biraz garip, AMD anakartlarda MSI 1 numara B550 Tomahawk öneririm. B550 aldığınız için Pcie 4.0 M.2 ssd kullanabilirsiniz ve hızı 5000 mbps olabilir.
Ne kadar soğuk o kadar iyi ve daha uzun ömür, hemde aralarında çok bir fark yok fiyat olarak.
Ekran kartını 2070 Super yapmalısın:
Psu olarak 750w 80+ Gold almanı öneririm.GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı | ITOPYA
GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile GV-N207SWF3OC-8GD ITOPYA'da.www.itopya.com 
Bunu nereden okuduysanız yanlış bir bilgi vermişler. AMD anakartlarda MSI daha az ısınır. Ve hatta AMD ekran kartlarında da MSI, ASUS'a göre daha az ısınır.amd işlemcilerde msi çok ısınyor diye okudum
o yüzden bir eski kafalı diyebilirsizn ama önemli parçalar mesele ekran kartı anakart aynı marka olmalı gibi düşünürüm
Bunun yerine Cooler Master MWE Gold 750 80+ Gold öneririm.CORSAIR CX750M 750W 80+ Bronze Modüler 135mm Fanlı PSU