1333 MHz RAM 1600 MHz olarak görünüyor

Salih Özkoç

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus P8H77-V LE
İşlemci: Intel Core i5 3470
Ekran Kartı: Gigabyte NVIDIA GeForce GT 420 2GB 128Bit
Ram: (2x4) 8GB DDR3 1333Mhz
HDD: 160GB + (2x80) 160GB Mekanik HDD
Power Supply: 400W
Tv Kartı: Skystar S2
Meslek
Serbest Meslek
Herkese selamlar, bilgisayarımın donanımlarında temizlik yapıp tekrar montajlayıp çalıştırdıktan sonra hem hızı arttı yani eskisinden daha hızlı çalışıyor, hem de 1333 MHz olan RAM 1600 MHz olarak görünüyor. Hiçbir overclock işlemi yapmadığım için şaşırmıştım. Ama BIOS'a girip baktığımda, bilgisayar kendi kendine overclock yapmış(hala şaşkınım). Tüm ayarları tekrar orijinal haline getirdikten sonra, RAM hızı tekrar 1333 MHz oldu ve bilgisayarın hızı tekrar eskisine döndü. Şimdi algılayamadığım mevzu şu; 1333 MHz RAM nasıl olurda, 1600 MHz hızında çalışır ve bu nasıl bilgisayarın hızını olumlu yönde etkiler? Eğer hızı eski haline çekmeseydim, bu ne kadar sağlıklı bir çalışma olurdu? Yani işlemci, RAM ve diğer donanımların sağlık açısından ömürleri ne kadar olurdu? Temel sistem bilgisi şöyle;

Temel donanımlar:
Anakart: ASUS P8H77-V le.
İşlemci: i5 3470.
RAM: Kingston DDR3 1333 MHz 2 adet 4 GB.
Ekran kartı: Gigabyte NVIDIA GeForce GT 420 (2 GB olan modeli)
HDD: 160GB (2x80)
Power Supply: 400 watt.

Diğer donanımlar:
TV kartı: Skystar s2.

Ne güzel işte beklediğinizden fazla performans alıyorsunuz bence yetkili servise götürmeyin geri vermezler falan 😂 şaka biryana bende merak ettim

Ne güzel işte beklediğinizden fazla performans alıyorsunuz bence yetkili servise götürmeyin geri vermezler falan 😂 şaka biryana bende merak ettim
Aslında ben de ilk başta çok memnun kaldım. Rüyamda gördüğüm hızlara birazcık yaklaşmıştı🤣 ama sonra işlemcinin ya da ramin ömrünü kısaltmasından endişe ettiğim için orijinal haline geri getirdim. Şeytan diyor "tekrar 1600 MHz olacak şekilde yeniden ayarla şunu" ama mübarek ramazan ayındayız olmaz, çık aklımdan diyorum 😂

Belki de en başta RAM'ler 1600MHz'di. Siz sonradan fark etmiş olabilirsiniz. Yap bir şey olmaz.

Yok hocam RAM'lerin üzerinde 1333 yazıyor yani 1333MHz. Peki şimdi tekrar, 1600 MHz'e çıkarsam ve iki tane daha 4 GB'lık ama 1600 MHz olan RAM eklesem, sorun çıkarır mı?

Yok hocam RAM'larin üzerinde 1333 yazıyor yani 1333MHz. Peki şimdi tekrar, 1600 MHz'e çıkarsam ve iki tane daha 4 GB'lık ama 1600 MHz olan RAM eklesem, sorun çıkarır mı?

1600MHz ile 1333MHz birlikte kullanılırsa sıkıntı çıkarabilir, çıkaramayabilir de. Hepsini de 1333MHz kullanırsın ya da 1600 MHz ile. Denemeden bilinmeyecek iş o.

1600MHz ile 1333MHz birlikte kullanılırsa sıkıntı çıkarabilir, çıkaramayabilir de. Hepsini de 1333MHz kullanırsın ya da 1600 MHz ile. Denemeden bilinmeyecek iş o.
Ram bozulursa sizden biliriz o zaman hocam 😁

Öyleyse deneyip görmek gerek ama, bu aralar biraz sıkıntı var tahminen bir iki hafta sonra iki tane 4 GB'lık 1600 MHz RAM alıp deneyeceğim ve bu konu eğer hala aktifse gelip burada sonucu yazacağım😊

RAM bozulursa sizden biliriz o zaman hocam 😁

Yok yahu kimsenin bir suçu olmaz, sonuçta mantıken düşük hızda bir RAM ile yüksek hızda bir RAM'i bir arada kullanırsak ya düşük hızda olan RAM ile uyumlu olarak ya da yüksek hızda olan RAM ile uyumsuz olarak çalışır ve günün sonunda ya tüm sistem mahvolur ya da RAM'ler. Yani burada kullancı hatası olmuş olur ve kimse suçlu değildir. Bence😊

Technopat Haberler

Geri
Yukarı