Çözüldü 1333MHz RAM 1066'da Çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
ANKARA
Daha fazla  
Meslek
Esnaf
RAM
HI-LEVEL 4+4 GB 1333MHz DDR3 (O.C) CL9
Ekran kartı
GIGABYTE nVIDIA GTX750TI
Anakart
GIGABYTE GA-P41-ES3G
İşlemci
Intel Xeon X5460
Herkese merhabalar. RAM'lerim 1066'da çalışıyor anladığım kadarıyla. Ben biraz kurcaladım ama yanlış yapılandırmalar sonucu olsa gerek, boot etme sorunları başladı. Ayarları yeniden eski haline getirdim. Anakartta da RAM'de de 1333MHz (O.C.) İbaresi var.

Soru 1: Nasıl 1333 MHz yapabilirim?
Soru 2: 1066'dan 1333'e çekmeye değer mi?
Soru 3: Performance Enhace ne anlama geliyor? Standart, Turbo, Extreme modları var, hangisini seçmeliyim?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-02-15 at 18.27.12 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-02-15 at 18.27.12 (1).jpeg
    145,9 KB · Görüntüleme: 168
  • WhatsApp Image 2022-02-15 at 18.27.12.jpeg
    WhatsApp Image 2022-02-15 at 18.27.12.jpeg
    104,9 KB · Görüntüleme: 142
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şuradan hangisini seçeceğim? 4.00C veya 4.00A yı seçince 1333 oluyor ama değişen bir şey olmuyor, CPU-Z'den bakıyorum. 1066'da çalışıyor görünüyor.

Hocam Sytem Memory Multiplier (SPD) yazan ayarın üstüne geldiğiniz zaman "+" tuşuna basın klavyeden ve 1333MHz olarak değişip değişmediğine bakın.
Sanırım overclock ile 1333 MHz değerine çıkabiliyormuş, normal haliyle 1066'da çalışıyormuş. Tam da anlamadım ama. Bu konularda uzman birini etiketlersek daha doğru olur. Bu iş için muhtemelen @Yiğitt35 hocam yardımcı olur :)

Anakart DDR2 800 destekliyor. Senin ramler zaten elinden geleni yapmış hocam. xD

1. Çift kanal bellek mimarisi
  2. 2 x 1.8V DDR2 DIMM yuva ile 8GB'a kadar bellek desteği
  3. DDR2 800/667 MHz

Anakart DDR2 800 destekliyor. Senin ramler zaten elinden geleni yapmış hocam. xD

1. Çift kanal bellek mimarisi
  2. 2 x 1.8V DDR2 DIMM yuva ile 8GB'a kadar bellek desteği
  3. DDR2 800/667 MHz
Şimdi sallama zamanı.

DDR2 RAM'e DDR3 takarak bir ilki gerçekleştirdim değil mi?

Sanırım overclock ile 1333 MHz değerine çıkabiliyormuş, normal haliyle 1066'da çalışıyormuş. Tam da anlamadım ama. Bu konularda uzman birini etiketlersek daha doğru olur. Bu iş için muhtemelen @Yiğitt35 hocam yardımcı olur :)
Ben de öyle anladım ama sorularımın cevabını alamadım henüz.

Özür dilerim hocam lütfen beni bıçaklamayın ama kartınızı arattığımda bu özellikler çıkıyor sitesinde. Belki başka bir revizyon olabilir DDR2 ve DDR3 destekleyen kartlar da var.

1333 MHz FSB denen şey anakartın hızıyla alakalıymış.

Özür dilerim hocam lütfen beni bıçaklamayın ama kartınızı arattığımda bu özellikler çıkıyor sitesinde. Belki başka bir revizyon olabilir DDR2 ve DDR3 destekleyen kartlar da var.

Yok işin o kısmını bende anlamadım, modeli yazınca DDR2 revizyonu çıkıyor, modelle birlikte DDR3 yazınca, DDR3 revizyonu çıkıyor. İşte sistem özelliklerimi belirtmiştim de neyse. Attığım linki kontrol edersin yukarıda.
FSB (Front Side Bus) işlemci ile anakarttaki kuzey köprüsünün iletişimini sağlayan veriyolu.

Bunun 4
Yok işin o kısmını bende anlamadım, modeli yazınca DDR2 revizyonu çıkıyor, modelle birlikte DDR3 yazınca, DDR3 revizyonu çıkıyor. İşte sistem özelliklerimi belirtmiştim de neyse. Attığım linki kontrol edersin yukarıda.

FSB (Front Side Bus) işlemci ile anakarttaki kuzey köprüsünün iletişimini sağlayan veriyolu.
Bende buna benzer eski bir anakart kullanıyorum işlemcimiz de aynı.
xd.png

Bilgisayarım, emekli olduğu halde geçim derdinden dolayı çalışmak zorunda kalan +65 yaş amca gibi. Yeni sistem lazım eskiden fazlasıyla idare ediyordu artık düş yakamdan diyor bana :D
Bunun 4

Bende buna benzer eski bir anakart kullanıyorum işlemcimiz de aynı.
Eki Görüntüle 1305995

Bilgisayarım, emekli olduğu halde geçim derdinden dolayı çalışmak zorunda kalan +65 yaş amca gibi. Yeni sistem lazım eskiden fazlasıyla idare ediyordu artık düş yakamdan diyor bana :D
Windows 11 bugün bana uyarı verdi. Kovucaklarmış yeni Sistem almazsam xD.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı