Çözüldü 1333MHz RAM 1066'da Çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
ANKARA
Daha fazla  
Meslek
Esnaf
RAM
HI-LEVEL 4+4 GB 1333MHz DDR3 (O.C) CL9
Ekran kartı
GIGABYTE nVIDIA GTX750TI
Anakart
GIGABYTE GA-P41-ES3G
İşlemci
Intel Xeon X5460
Herkese merhabalar. RAM'lerim 1066'da çalışıyor anladığım kadarıyla. Ben biraz kurcaladım ama yanlış yapılandırmalar sonucu olsa gerek, boot etme sorunları başladı. Ayarları yeniden eski haline getirdim. Anakartta da RAM'de de 1333MHz (O.C.) İbaresi var.

Soru 1: Nasıl 1333 MHz yapabilirim?
Soru 2: 1066'dan 1333'e çekmeye değer mi?
Soru 3: Performance Enhace ne anlama geliyor? Standart, Turbo, Extreme modları var, hangisini seçmeliyim?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-02-15 at 18.27.12 (1).jpeg
    145,9 KB · Görüntüleme: 165
  • WhatsApp Image 2022-02-15 at 18.27.12.jpeg
    104,9 KB · Görüntüleme: 140
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şuradan hangisini seçeceğim? 4.00C veya 4.00A yı seçince 1333 oluyor ama değişen bir şey olmuyor, CPU-Z'den bakıyorum. 1066'da çalışıyor görünüyor.

Hocam Sytem Memory Multiplier (SPD) yazan ayarın üstüne geldiğiniz zaman "+" tuşuna basın klavyeden ve 1333MHz olarak değişip değişmediğine bakın.
Peki HI Level olan anakartın destek listesinde var mı?
Maalesef yok.
Zaten bu kart tam bir baş belasıymış o zamanlar bilmiyordum bu kadar detaylıca.
8-pin RAM'lerin hiçbiri çalışmıyor, eski nesil arkalı önlü komple dolu 16-pin RAM'ler çalışıyor.

Şöyle de bir olasılık var hocam; CPU-Z'nin Memory kısmındaki slot1 ve slot2'nin bana ekran görüntüsünü atabilir misiniz? Zamanlama uyuşmazlığı da sebebiyet verebilir sizin soruna.

Şöyle de bir olasılık var hocam; CPU-Z'nin Memory kısmındaki slot1 ve slot2'nin bana ekran görüntüsünü atabilir misiniz? Zamanlama uyuşmazlığı da sebebiyet verebilir sizin soruna.
Ben SPD kısmında bir sorun göremedim. Şu an sisteme bir şey olur korkusuyla 1066 MHz'ye çektim geri RAM'leri.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    76,2 KB · Görüntüleme: 45
Ben SPD kısmında bir sorun göremedim. Şu an sisteme bir şey olur korkusuyla 1066 MHz'ye çektim geri RAM'leri.

BIOS'a girip zamanlama ayarlarını el ile değiştirip attığınız resimdeki "Timing Table"a göre 666MHz olan değerleri el ile girebilir misiniz hocam? Bir de sanırım iki ayarda sistem 1333MHz'e çıkabiliyor demiştiniz, diğer ayarı da denediniz mi hiç?

CL değerlerini elle ayarlamadım hiç. Denerim.
4.00A çarpanı var, 4.00C çarpanı var. İki ayarda da 1333MHz oluyor, A çarpanını yapınca mavi ekran veriyor, C çarpanını yapınca da BIOS uyarı veriyor. İlk açılıtşa teklemeyi de yapıyor. 1333MHz yapınca tekliyor ama nedense.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…