1336x768 Monitör ile GTX 1070 Ekran Kartı Kullanılır mı?

MehmetBaki

Hectopat
Makaleler
1
Yakında GTX 1070 ve i7 7700K işlemci alacağım. Fakat bütçem monitöre 6 ay sonra yetecek ve o zaman alacağım. 6 ay 1336x768 18,5 inç monitör ile GTX 1070 kullansam ne gibi sıkıntılar olur? İdare eder mi? O zaman ekran kartından veya işlemciden kıs demeyin, çünkü uzun vadeli bir sistem düşünüyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kafam karıştı iyice kimi darboğaz diyor kimide sizin gibi. Biraz açıklama şansınız varmı acaba?

Darboğaz yapan diyen arkadaşlar ne düşünüyor inan bilmiyorum, kafaları başka yerde herhalde.
Yaşabileceğin tek sıkıntı işlemci ve ekran kartın güçlü olduğu için monitörün onların sağladığı fps değerine kendini yetiştiremeyip hızlı geçiş sahnelerinde "Screen Tearing" dediğimiz ufak yırtılmalar olabilir. Çok rahatsız edici bir şey değildir, oyun içinde vs. V-Sync seçeneğini aktif edip fps değerinizi sabitleyip bunu da basitçe ortadan kaldırabilirsiniz. Sorun olarak bile değerlendirmeye gerek yok yani, sıkmayın canınızı. Darboğaz felan da söz konusu bile değil. Monitör sadece görüntü verir.

Kardeşim kendimden biliyorum.

Kendinizden bildiğiniz şey nedir? Cidden merak ettim doğrusu. Ben bilmiyorsam aydınlatın beni lütfen, monitörün nasıl darboğaz yaptığını öğrenmek istiyorum.
Yakında GTX 1070 ve i7 7700K işlemci alacağım. Fakat bütçem monitöre 6 ay sonra yetecek ve o zaman alacağım. 6 ay 1336x768 18,5 inç monitör ile GTX 1070 kullansam ne gibi sıkıntılar olur? İdare eder mi? O zaman ekran kartından veya işlemciden kıs demeyin, çünkü uzun vadeli bir sistem düşünüyorum. Teşekkürler.

Darboğaz yaşarsın. Ben de yaşıyorum şu anda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörün darboğaz yaptığını da ilk defa duyuyorum. Ne darboğazı Allah aşkına adam Pentium'a mı takıyor 1070'i?
Hiç bir sıkıntı yaşamazsın, yeni monitörünü alana kadar da gayet güzel idare eder.
Kafam karıştı iyice kimi darboğaz diyor kimide sizin gibi. Biraz açıklama şansınız varmı acaba?
Kullanılabilir ama olası sıkıntıların önüne geçmek için DSR + V-Sync kullanmanızı öneririm.
Ne gibi sıkıntılar olabilir? Parçalara zarar gelmez değil mi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı