13400F vs 5700X

tolgss

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 5700X ve 13400F arasında ciddi anlamda kafayı yemek üzereyim.
  • ASUS ROG B550-F anakart 3600TL AM4 soket.
  • Gigabyte B760 Gaming X modeli anakart 1700 soket 3600 TL.

İki işlemci arasında kaldım. Anakartlarda göz önünde bulundurulursa ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Dosya Ekleri

• 84894.PNG
    40,1 KB · Görüntüleme: 260
Son düzenleme:
Sadece oyun için ise B550 + 5600 yeterli. 5700x oyun için gereksiz bir seri bence. 13400 daha performanslıdır ama ekran kartına göre fiyat farkına bakmak lazım.

gerçekten arasında bir fark varmı yokmu bilmek istiyorum iki işlemci birisi yeni mimari diğeri bi tık eski oyun oynayan birisiyim ağırlıkla ne yapmalıyım

Gerçekten arasında bir fark var mı yok mu bilmek istiyorum iki işlemci birisi yeni mimari diğeri bir tık eski oyun oynayan birisiyim ağırlıkla ne yapmalıyım

13400F hem tek çekirdekte hem çoklu çekirdekte daha güçlü, yaklaşık %15 gibi bir fark var. Fiyat farkı ok değilse 13400F sistem al hocam.

Intel al geç oyunlarda daha iyi performans gösterir.
13600tlye böyle bir sistem yaptım ram 32gb. 4x8 olarak yaptım am4 5700x ile bunun arasında anakarttır vs hangisi daha makul olur onu bilemiyorum

13400F hem tek çekirdekte hem çoklu çekirdekte daha güçlü, yaklaşık %15 gibi bir fark var. Fiyat farkı ok değilse 13400F sistem al hocam.
fiyatları hemen hemen aynı ikisininde intel 150 tl falan fark var. para deil yani yukarda belirttim sistemi

Dosya Ekleri

• 84894.PNG
    40,1 KB · Görüntüleme: 169

O SSD bu sistem için kötü bir tercih hocam. PCI'e 4.0 SSD bakın.

Fiyatları hemen hemen aynı ikisinin de Intel 150 TL falan fark var. Para değil yani

Kesinlikle 13400F o zaman, yoruma bile gerek yok.

Kesinlikle 13400F ancak anakart konusunda AMD daha cazip ve overclock için elverişli. Bende 12400F ve 5600 arasında gidip geldim sırf anakart pahalılığı nedeniyle 5600 aldım.
Not: Anakart konusunda ASUS'dan şaşmadığım için bu şekilde belirtiyorum diğer markaların ürün ve fiyatları konusında bir şey diyemeyeceğim.

anakart rog olmasa benimde kesinlikle bu sorum aklımdan dahi geçmezdi sitelerde game test olarak hiç görmedim vallahi billahi o kadar baktım 1 tane karşılaştırma videosu yok doğru dürüst

O SSD bu sistem için kötü bir tercih hocam. PCI'e 4.0 SSD bakın.

Kesinlikle 13400F o zaman, yoruma bile gerek yok.
çok teşekkür ederim değerli yorumun için hocam şöyle söyleyeyim ssd makul bize f/p olarak aldım oyun oynadığımdan dolayı çok bütce ayıramıyorum şuan için

4x8 ram konusunda bir yorumun varmı peki hocam d41 gigabyte destekliyor mu bulamadım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…