13600K ve RTX 4070 Ti sistemde işlemci yükü çok düşük

quanti

Hectopat
CPU 13600K ve GPU 4070 Ti var, Cinebench test skorlarım da normal. Oyunlarda işlemci yüküm yüzde 5'in 10'un üzerine çıkmıyor ve darboğaz yaptığını düşünüyorum ama aynı işlemci ve ekran kartı ile 100-200 FPS daha fazla alıyorlar, yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarta işlemci güç soketine iki adet güç kablosu takın, ekran kartına farklı soketlerden güç kablosu takın. Güç yetersiz olabilir.

PSU’nız da güçsüz olabilir. En az 850w yada kaliteli yeni 750w öneririm. Arkadaşımda benzer durum vardı hızlandı bilgisayarı.

Diğer bir konu DDR4, DDR5’e göre daha az FPS veriyor.

PSU gayet kaliteli DDR4 sistem ancak bu kadar performans farkı olacağını sanmıyorum.

Sisteminizi tamamen yazar mısınız?
RAM koduna.
BIOS sürümüne kadar.

Yazar mısınız demiştim.

Siz uğraşmayıp SS atmışsınız.

Yazıyı kopyalayıp bakacağım şeylere bakacaktım.
RAM'lere anakarta vs ama SS attığınız için bu mümkün değil.

Sizin uğraşmadığınız bir olay için ben resimden tek tek bakıp o kodları tek tek yazmakla uğraşamam iyi günler.

Bios'unuz güncel değilse güncelleyin.

Ve işlemci yük altındayken sıcaklığını kontrol edin eğer sıcaksa soğutucu alarak durumu çözün darboğaz buradan oluyor olabilir.

Konuyu takibi bıraktım iyi günler.

Hiç sormasaydınız o zaman, 2 yazıyı yazamıyorsanız ben ne yapayım, hemen trip atıyorsunuz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…