13600KF ile 1080p vs 13400F ile 2K

valerion

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşıma bir sistem topluyoruz. Hazır sistem almasını söyledim ama ikna edemedim parçaları kendi seçmek istedi. Şu an sadece 2.el 3080 aldı. İşlemci ve monitör seçiminde takıldık 13600KF'in 3080'i 1080p de rahat besleyeceğini düşündüğümüz için 1080p monitör tercih etmeyi düşünüyoruz. 13400F seçersek de 2K monitör seçmeyi düşünüyoruz. Tabii 13400F 3080'i 1080P'de beslerse 13400F 3080 1080P'de seçilebilir daha da hesaplı olur ama besler mi bilmiyorum. Bu konuda da yardım istiyorum. Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Teşekkürler.
(Monitörler arasında boyut farkı da var.)
1080p: ASUS TUF VG24VQE.
2K: MSI Optix G27CQ4 E2.

Son düzenleyen: Moderatör:
13600kf ile 1080p bence.

Merhaba arkadaşıma bir sistem topluyoruz. Hazır sistem almasını söyledim ama ikna edemedim parçaları kendi seçmek istedi. Şu an sadece 2.el 3080 aldı. İşlemci ve monitör seçiminde takıldık 13600KF'in 3080'i 1080p de rahat besleyeceğini düşündüğümüz için 1080p monitör tercih etmeyi düşünüyoruz. 13400F seçersek de 2K monitör seçmeyi düşünüyoruz. Tabii 13400F 3080'i 1080P'de beslerse 13400F 3080 1080P'de seçilebilir daha da hesaplı olur ama besler mi bilmiyorum. Bu konuda da yardım istiyorum. Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Teşekkürler.
(Monitörler arasında boyut farkı da var.)
1080p: ASUS TUF VG24VQE.
2K: MSI Optix G27CQ4 e2.

2K MSI monitör ghoting sorunu ile meşhur.
1080p olanda klasik ASUS monitörü ölü piksel çıkıyor.
Birde işlemci olrak biri K diğeri K değil mantıklı olan K almak.

Asus yerine buna bakabilirsiniz:

13600KF ile 3080, 1080 Ultra ve RTX ile güzel ikili olur.

Asus yerine buna bakabilirsiniz:

13600KF ile 3080, 1080 Ultra ve RTX ile güzel ikili olur.
Tamamdır teşekkürler.

2K MSI monitör ghoting sorunu ile meşhur.
1080p olanda klasik ASUS monitörü ölü piksel çıkıyor.
Birde işlemci olrak biri K diğeri K değil mantıklı olan K almak.
Monitör olarak arkadaşın önerilerinden başka öneriniz varsa isterim. Bu arada OC yapılmayacağı için K olup olmamasının önemli olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
Tamamdır teşekkürler.

Monitör olarak arkadaşın önerilerinden başka öneriniz varsa isterim. Bu arada OC yapılmayacağı için K olup olmamasının önemli olduğunu sanmıyorum.
OC yapmayacak iseniz veya OC potansiyeli olmayan/ düşük bir işlemciniz veya anakartınız var ise K ibareli işlemciler para israfı, 13400F her türlü 3080 i besler.

OC yapmayacak iseniz veya OC potansiyeli olmayan/ düşük bir işlemciniz veya anakartınız var ise K ibareli işlemciler para israfı, 13400F her türlü 3080 i besler.
Aslında seçtiği anakart MSI PRO B760-P giriş seviye bir anakart sayılmaz ama araştırdığım kadarıyla işlemciler için OC desteklemiyor.

24 ve 27 ekran oranlı attım. Tercih senin.

2 K da istersen benim kullandığım
Karanlık yerler için özelliği ve 5 profil özelliği var oyunlar için.

Dell'i monitör konusunda gayet başarılı şu ana kadar ölü piksel konusunda en hassas firmalardan kapıdan teslim alma garanti özelliği var bu güne kadar formda sadece 1 kişide ölü piksel çıkmıştı o arkadaşta garanti durumunu anlattığı ve firmanın söylediği durumla aynı kapıdan teslim alıyorlar. Garanti dönüşü de kapıdan teslimat.
Işlemci için sanna kalmış ama 13.nesil almışken ileriye dönük performanslı kalması için K derim.

24 ve 27 ekran oranlı attım. Tercih senin.

2 K da istersen benim kullandığım
Karanlık yerler için özelliği ve 5 profil özelliği var oyunlar için.

Dell'i monitör konusunda gayet başarılı şu ana kadar ölü piksel konusunda en hassas firmalardan kapıdan teslim alma garanti özelliği var bu güne kadar formda sadece 1 kişide ölü piksel çıkmıştı o arkadaşta garanti durumunu anlattığı ve firmanın söylediği durumla aynı kapıdan teslim alıyorlar. Garanti dönüşü de kapıdan teslimat.
Işlemci için sanna kalmış ama 13.nesil almışken ileriye dönük performanslı kalması için K derim.
2K olan bütçeyi baya aşıyor ama diğerleri olabilir. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı