13600KF vs 7500F

AbuzerDAG

Decapat
Yer
Bikini Bottom
DDR5 RAM için. Oyun performansı ve yazılım işlerini göz önünde bulundurarak bir yorum yapabilir misiniz?

Not: 7000 serisinde daha yüksek bir işlemci almak için bütçem var, 7500F bu işlemcinin karşısında güçsüz gelirse aynı seriden önerilerinize açığım.

Not: Ekran kartı 4070

Son düzenleme:
14. nesili bekleyin. Bekleyemezseniz 13600KF derdim fakat ciddi bir fiyat farkı var. Çoğu oyunda 13600KF geçiyor. Bazı oyunlarda 7500F geçiyor. Bütçeniz elverişli ise ve sabredemezseniz 13600KF alın.

DDR5 RAM için. Oyun performansı ve yazılım işlerini göz önünde bulundurarak bir yorum yapabilir misiniz?

Not: 7000 serisinde daha yüksek bir işlemci almak için bütçem var, 7500F bu işlemcinin karşısında güçsüz gelirse aynı seriden önerilerinize açığım.

Not: Ekran kartı 4070.

Birbirinin iki katı fiyata sahip bu işlemciler denk değillerki.

14. nesili bekleyin. Bekleyemezseniz 13600KF derdim fakat ciddi bir fiyat farkı var. Çoğu oyunda 13600KF geçiyor. Bazı oyunlarda 7500F geçiyor. Bütçeniz elverişli ise ve sabredemezseniz 13600KF alın.
14. nesil gelene kadar pazar epey pahalılaşıyor. 7000 serisinden 13600KF yi geçecek bir işlemci var mıdır?

Birbirinin iki katı fiyata sahip bu işlemciler denk değillerki.
7000 serisinden denk bir işlemci var mı?

14. nesil gelene kadar pazar epey pahalılaşıyor. 7000 serisinden 13600KF'yi geçecek bir işlemci var mıdır?

7000 serisinden denk bir işlemci var mı?

7700X benzer performans sunuyor ve benzer bütçede.

Hocam peki uzun ömürlü bir şey istiyorum. Seçmem gereken şey hangisi olur?

Soket omrü olarak AM5 cok uzun süre devam eder gibi duruyor ve tahminimce Intel'de 14.nesilden sonra soket değişecek ben olsam AMD alırdım.

Soket değiştirmesi anakartla ilgili bir mesele değil mi? 14. nesille birlikte bir yazılım desteği falan mı kesiliyor?

Tamam işte mesele orada başlıyor sen atıyorum 3 yıl sonra bilgisayarın yeni AAA oyunlarda performansı yetmemeye başlayınca işlemci değişimine gitmek isteyeceksin tabloya bakacaksın AMD AM5'e 9.nesil 10.nesil işlemci çıkarmış Intel 14.nesilde kalmış olacak aynı fiyattaki işlemciler oldukları için bence AMD seçin soket omru için yoksa Intel alırsanız işlemci değişiminde anakart cop.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı