13600KF vs 7500F

Tamam işte mesele orada başlıyor sen atıyorum 3 yıl sonra bilgisayarın yeni AAA oyunlarda performansı yetmemeye başlayınca işlemci değişimine gitmek isteyeceksin tabloya bakacaksın AMD AM5'e 9.nesil 10.nesil işlemci çıkarmış Intel 14.nesilde kalmış olacak aynı fiyattaki işlemciler oldukları için bence AMD seçin soket omru için yoksa Intel alırsanız işlemci değişiminde anakart cop.
Anladım. İşlemci değişimi olmadığı durumda hangisinin ömrü uzun olur onu sormak istemiştim? Yani hangi işlemci benim işimi daha uzun süre görür?

Anladım. İşlemci değişimi olmadığı durumda hangisinin ömrü uzun olur onu sormak istemiştim? Yani hangi işlemci benim işimi daha uzun süre görür?

İkisi de neredeyse aynı ama AMD'nin soket avantajı var geri kalan sizin seçiminiz.

Ne yaptınız hocam karar verdinizmi.

Son düzenleme:
Hocam galiba ben AMD alacağım. Yine de düşük çekirdek. Normalde kesin Intel ada mıyımdır diyordum ama iki sistem arasında 7000 lira fark çıkıyor. Hala kararsızım.

NVIDIA AMD olsa düşünülebilir ama AMD Intel de hangisi daha mantıklıysa onu seçin gitsin.

13600kf her türlü oyunda da, render vs çoklu çekirdek işlerinde de 7500f'i döver. Anakartı her türlü, işlemciye göre değiştireceksin zaten. Ha ben gider am5 soket, b tipi çok iyi bir anakart alırım, kafam eserse 9800x3d takarım onu bile destekler diyorsan başka. Zaten amd seçersen öyle yap. Anakartı iyi al. Ama giriş seviye anakart için amd almaya değmez. Çünkü 13600kf %40 daha performanslı bir işlemci. Gövertir oyunlarda ve çoklu çekirdek işlerinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı